İnegöl, il olmayı hak etmenin ötesine çoktan geçti; gün sayıyor.

31 Mart sonrası yıllardır beklenen rüyanın yolu açılır mı? İhtimaller arasında…

Ama bugün Bursa’nın bir ilçesi ve seçimlerde kentin en kritik denge unsurlarından biri.

Seçimin kaderinde etki gücüne sahip İnegöl, Cumhur İttifakı’nın kalesi.

Bu kez de en güçlü aday Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Alper Taban…

Mevcut İnegöl Belediye Başkanı olarak geride kalan 5 yılı doldu dolu geçiren Alper Taban, yeni dönem için de dersine çalışmış ve hazır görünüyor.

Cuma akşamı düzenlediği proje tanıtım toplantısıyla 10 başlıkta 154 proje açıkladı.

Alper Taban, geçen dönem taahhüt ettiği projelerin yüzde 84’ünü 5 yıl içinde tamamlayan bir isim olarak bu dönem için vaat ettiklerini yerine getirmek adına güven veren bir isim olarak öne çıkıyor.

İnegöl Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Alper Taban, bu dönemde ‘Şehirleşme ve Kent Estetiği’, ‘Ulaşım’, ‘Altyapı’, ‘Afet Yönetimi’, ‘Çevre ve İklim Uyumlu Şehir’, ‘Eğitim ve Spor’, ‘Akıllı ve Dijital Kent’, ‘Yerel ve Kırsal Kalkınma’, ‘Sosyal Sorumluluk’ ile ‘Kültür, Sanat ve Turizm’ başlıklarında çok sayıda proje duyurdu.

Alper Taban’ın ilk başlıkta açıkladığı 10 bin konutluk kentsel dönüşüm ve bin sosyal konut sözü, en önemli proje olarak dikkat çekti.

Ulaşım başlığında Alper Taban’ın kentin şimalinde bir yay çizecek Kuzey Çevre Yolu projesi öne çıktı.

Altyapı ve Afet Yönetimi başlıklarında da nokta atışı projeler ortaya koyan Alper Taban’ın 1 milyon metrekarelik yeşil alan sözü ve hava kalitesi konusundaki farkındalığı halk sağlığı açısından müjdeler arasında yer aldı.

Eğitim ve Spor başlığında hiç şüphesiz en önemli proje, ‘Yeni İnegöl Stadyumu’. Zira İnegöl’ün spor kenti olmaya potansiyeli hem bu anlamdaki birikimi hem de kültürü itibarıyla gayet yüksek.

Akıllı ve Dijital Şehir başlığında Taban’ın kent güvenliğini gözeten projeleri, sorun çözücü nitelikte…

Alper Taban’ın Yerel ve Kırsal Kalkınma başlığında lojistik merkez vaadi, ilçenin ihracatçı kent kimliğini daha da güçlendirme adına önemli bir adım olacak.

Yine mezkûr başlık altında yeni sanayi alanları oluşturmak adına koordinasyon içinde olma sözü vermesi de dikkat çekici…

Alpar Taban’ın yeni döneme ilişkin Sosyal Sorumluluk başlığında ise yok yok… Taban, İnegöl’de her kesime dönük projeler geliştirmiş…

Kültür, Sanat ve Turizm başlığında da Alper Taban’ın her biri birbirinden ilgi çekici çok sayıda projesi var. İşin açığı ben en çok Marin İnegöl’ü merak ediyorum. Ama Teleferik İnegöl ve Oylat Seyir Terası da gerçekleşirse mutlaka kentin en gözde ziyaret duraklarından olacak…

Kent içi açısından Taban’ın Kanal İnegöl 2 projesi ise ayrıca görülmeye değer zira birincisi son derece başarılı bir iş oldu.

Alper Taban, 1 saat civarında süren sunumunda son derece başarılıydı.

Büyük sahneyi çok iyi kullandı, hitabını çok yönlü tutarak salonu kendisine odaklamayı başardı.

Ayrıca Taban’ın arkasındaki dijital ekrana yansıyan içerikler, anlatımıyla son derece uyumlu ve özellikle de çok profesyoneldi.

Yani bazıları gibi birkaç bedavaya çizdirilmiş proje fotoğrafı göstermek üzere değil bilakis Taban’ın projelerini dinleyenler için daha anlaşılır kılmak adına hazırlanmış içerikleri aktarmak üzere ekran kurulmuştu. Tıpkı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın sunumunda olduğu gibi Taban’ın sunumunda da ekran, ifadeleri güçlendirdi…

Öte yandan toplantıya katılım had safhadaydı. Cumhur İttifakı ilçe teşkilatlarının seçim coşkusu salona yansıdı.

Ez cümle Alper Taban, önümüzdeki 5 yıl için hazır bir görüntü verdi. 31 Mart’ta sonuca en yakın adaylardan birinin Alper Taban olduğuna neredeyse herkes emin…

Tabi ki kararı İnegöllüler verecek ama hissiyatımın ‘kale düşmeyecek’ yönünde olduğunu ifade etmeliyim…

Saygıyla…