Dün işlerimin yoğunluğunun yanı sıra küçük bir rahatsızlığım nedeniyle Antalya gündemini pek irdeleyemedim. TÜRKÇE’Sİ, kendi derdim meselelerinin önüne geçti. Hal böyle olunca gündemi kaçırdım.  

O nedenle bugün biraz ortadan gitmek istedim. Haletiruhiyem ancak buna izin verdi. İnsanların bir şeyleri birbiriyle paylaşması kadar güzel duygu OLAMAZ ya, ben de öyle yaptım. 

PAYLAŞMAK! Bu her konuda, her alanda aynı diye düşünüyorum. Ancak, maddi paylaşımı ikiye ayırabiliriz. Bir açıdan baktığımızda TİCARET- ORTAKLIK, başka bakış açısından SOSYAL YARDIM demek mümkün. 

Fikir paylaşımına ise BEYİN FIRTINASI desek yanılmış olmayız. ‘beyin fırtınası’ düşüncelerin, fikirlerin ortaya atıldığı ortam, fikirlerin harman yeri, ne kadar doğru bir telaffuz olur. 

Tarafına, yanına ve yönüne bakmadan fikirler söylense, her insan dilinin döndüğü kadar konuşsa ve bir orta yol bulunsa. Ama her konuda ve her alanda, ülkenin halini bir düşünün! Muhteşem bir manzara, birçok yerde müthiş bir uyum var ama bazı yerlerde de UYUM ÇIKMAZI?  

Şehirler için de aynı; partisine, dünya görüşüne, rengine, dilinin inceliğine ve kalınlığına bakmadan. Şehre yapılacak yatırım da, park da bahçe de, yol da köprü de, spor da düşünceler alınsa. NE GÜZELLİKLER meydana çıkmaz mı? 

Yapılacak yatırımlar, çalışmalar yerinde ve zamanında yapılmış olmaz mı? Elbette aynı yönde düşünmek zorunda değiliz. Beyinlerde fırtınalar estirmek varken, insanlar neden sadece benim fikrim, benim zikrim der! ÇÖZEBİLENE AŞK OLSUN. 

Oysa başarının anahtarı, paylaşmak diye düşünüyorum. Bir konuda ilk düşünmek, fikri ortaya koymak çok ama çok önemli tabi ki. Ancak o fikri geliştirmek, olgunlaştırmakta GÖZ ARDI EDİLEMEZ. 

Nereden geldik bu konuya diyeceksiniz? Birazcık açmakta fayda var. Antalya’nın en büyük sorunu ne diye bir soru sorsam? Sıralaması değişir ama adı değişmez sorunların.  

Birçoğumuza göre trafik sıkışıklığı ve yolların darlığı başı çeker. Akabinde SİVRİSİNEK. Hemen peşini de OTOPARK meselesi takip eder.  

Son yılların kronik vakası karavan sorunu! Ha bu konuda Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım attı. LAKİN YETERLİ Mİ? Sanmam ama yapılan hizmet yerinde ve çirkinliği az da olsa bertaraf etti.  

Ancak benim her seferinde kafama takılan şu trafik ve oto park meselesidir. Biran önce bu sorun çözümlenmeli yoksa Antalya bu yazda yaşanmaz hale gelecek. Düşünün 40-45 derece sıcakta trafikte olduğunuzu! 

Aslında bu benim yaptığı bir beyin fırtınası ve sizlerle bu fırtınayı paylaşmaktı. Dönelim yazımın başlığına. Ne demiştik, ‘Başarının anahtarı paylaşmak.’ 

Demek ki bu kenti idare edenler, kente yapılacakları ve yapmak istediklerini bir araya gelip paylaşsalar başarıda kendiliğinden gelecektir. ÖRNEK Mİ?  

Geçmişteki idarecilere bir bakın. Ortak akılda buluşmuşlar ve şehrin sorunlarına el birliği ile neşter vurmuşlar. Haydi önceki dönemler siyasi görüş ayrılığı vardı! Şimdi bu ortadan kalktı. VAKİT O VAKİT. Gelin el ele verin. Yönetimdekilerin fikri olanların biran önce adımlar atmasını beklemek bu şehirde yaşayanların en doğal hakkı olsa gerek! 

Sonuç olarak başlığımı tekrarlıyorum. BAŞARININ ANAHTARI, PAYLAŞMAK!  

Unutmadan elimdeki bir haber konusu TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE türünden. Hadi biraz meraklanın bakalım. Merak iyidir. İnsanı heyecanlı ve diri tutarmış.