Bugün haftanın ilk günü. Geçen haftayı ağır, aksak, hastalık falan derken mır mır ile geçirdik. Şükür tekrar sağlığımıza kavuşarak ayağa kalkıp işimizin başına dönebildik.
Ben bu halde iken piyasada baya bir iş birikmiş. Nereden tutsan elinde kalıyor. Bir yerden başlamak gerekiyor yazmak için. Hal böyle olunca bu hafta malzeme sıkıntısı çekmeyeceğim gibi.
Şöyle geriye dönüp bakınca ilk ele almam gereken konunun Muratpaşa Belediyesi ve buranın CHP’li Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın söylemleri, açıklamaları oluyor. Tipik bir DEVE HİKÂYESİ!


Vallahi ne yalan söyleyelim atalarımızın ileri görüşüne şapka çıkarmamak mümkün değil. Anlatacağım olaylarda bir atasözümüz ile doğrudan ilintili. Öyle böyle değil.
“Deveye boynun eğri, demişler; nerem doğru ki, demiş.” Bunun sözlük anlamı, bir kişi veya durum hakkında yapılan eleştirilerin genellikle yetersiz veya eksik olduğunu, daha geniş bir perspektiften bakıldığında daha fazla kusur veya eksiklik görülebileceğini ifade ediyor.
Gelin Muratpaşa Belediyesi’nde yaşananları tek tek anlatayım, sizlerde atasözü ile ilintili olup olmadığına, yaşananları öğrenek kararınızı verin. Bakalım DEVE HİKÂYESİ doğru mu?


Hepimizin malumu, TBMM’de ‘Sokak Hayvanları Yasası’ çıktı. Epey tartışma konusu oldu ve olmaya da devam edecek gibi. Bu noktada Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.


Uysal, “Yeni yasa, sadece belediyelerimizi katliama ortak olmaya çağırmıyor, mali olarak da büyük bir dar boğaza sürüklüyor. Yasa, rehabilite edilen köpeklerin sahiplendirilinceye kadar belediyelerce bakılması, barınakların kapasitelerinin arttırılması gibi yeni bütçe gereksinimini de ortaya çıkarıyor. Belediyelerimiz, SGK prim ve vergi borçlarıyla mali olarak kıskaca alınmak istenirken bu yasanın getirdiği yeni mali yük bir hapis tehdidini de içeriyor…” ifadelerini kullandı. 
Tabi bu açıklamaya cevap siyasilerden beklenirken tam aksine bir veterinerden geldi. Veteriner Tuğçe, “Milyonlarca hayvan katledilecekken şu an bile sadece kendi bütçenizi ve hapis cezanızı düşünmek talihsiz bir açıklama olmuş. Muratpaşa Belediyesi


kapsamlı bir kısırlaştırma seferberliği yaptı mı? Kaç dönemdir belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Bu zamana kadar yaptığınız harcamaları ve kısırlaştırma sayılarını bizlere açıklarsanız belki havale edilen vicdanımız sizler için de sızlar” demiş.
Veteriner Tuğçe Hanım’ın sorularının mutlak cevap bulması lazım. Aksi halde Başkan Uysal vicdanlarda mahkûm olacak gibi. Tabi iş bununla bitmiyor.
Şimdi Başkan Uysal vicdan yaparken bir de belediye içinde olaylara bakış açısını bir ele alalım. Hayvanları çok düşünen vicdanlı Ümit Uysal’ın hiç de öyle olmadığını anlatalım.


Muratpaşa Belediye Başkanı o çok sevdiği hayvanlar için belediyede kadrolu VETERİNER HEKİM olmasına rağmen bu birimi lağvedip burayı SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NE bağladı. 
Sonra başına o kadrolu VETERİNERLER yerine hatta DOKTORLAR yerine HARİTA TEKNİKERİ Ebru Özörtbaş’ı getirdi. Birimde sıkıntılar yaşanınca (duyduğuma göre emeklilik istemiş) Özörtbaş izne ayrılmış.
Muhtemelen yerine vekâleten DOKTOR veya VETERİNER ataması yapılmış diyenleriniz olacaktır. Amma velakin hepiniz yanılabilirsiniz. Çünkü bu birimin başına ismi tartışmalı atamalarda ve konularda geçen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü kadrosundaki Etüd Proje Müdürü Tuna Hatipoğulları Yılmaz atanmış.


Bir taraftan vicdan yapıp hayvanları düşündüğünü öne sürüp, ardından bu meselesi SGK prim borçları ile karıştıracaksın. Diğer taraftan da hayvanlarla birebir ilgili olan bir birimin başına KEL ALAKA insanları göreve atayacaksın!
Peki, Muratpaşa’da eğri doğru işler bununla mı bitiyor? Yok canım. Günün son konusunu da yine ilginç. Hani şu kamulaştırmasız el atma ve mahkemelik olma durumları gibi!
Muratpaşa’da Falez 1-2 Parkları var. Toprak sahipleri buraların park yapılması için ŞARTLI TERKİN yapmışlar. Özellikle PARK yapılması ancak TİCARİ FAALİYET OLMAMASI şerhi koymuşlar.
Fakat aradan geçen uzunca sürüden sonra yani geçen hafta bu parkta kurumaya yüz tutmuş ÇINAR AĞACI rehabilite edileceği yerde kesilip atıldı. Sanırsınız ki parkta yer açılıyor. Ama işin aslının öyle olmadığı ağaç parçaları kaldırılınca ortaya çıkıyor.
Kesin ÇINARIN yerine hemen bir kulübe getiriliyor. Üzerinde de bir dondurma firmasının amblemi var koskocaman! Açılan bölgeye “CUK” diye vinçle oturtuyorlar. Sözde ŞERHLERDEN kaçmak için de üzerine ‘KADIN ELİYLE GÜZELLEŞEN KÜLAHLAR’ logosu ile yazısı yapıştırılıyor.
Tabi toprak sahipleri yani TERKİN yapanlar da sosyal medyadan hesap sormaya başlamış Başkan Ümit Uysal’a, “Falez 2 Park; biz bu alanı park alanı olarak Şerhli Terk Ettik, yani hiçbir ticari faaliyet yapılamaz! Bir iş yaparken hiç bakılmaz mı? Bambus gibi ben yaptım oldu mu diyeceksiniz Sn. Başkan @Av_umituysal @MuratpasaBld hukuki haklarımızı kullanacağız” diye seslenmiş.
Hadi bakalım cevap bekleyen sorulara cevapları alalım. Almadan önce ben de sorayım, “NERENİZ EĞRİ?” Herkese sağlıklı ve iyi haftalar diliyorum.