Bizim atalarımız çok ileri görüşlü insanlarmış. Söyledikleri her sözün üzerinden asırlar geçse de bugün hiç değişime uğramamış. Her bir sözleri inci tanesi gibi. Ne mübarek insanlarmış. Bu minvalde “Malumun ilamı (ilanı)” sözü ile başlamak istiyorum. Atasözü mü, deyim mi bilemiyorum ama günümüzde bazı olaylar için hala geçerli bir söz.

Bu söz, “Bilinen ve açık olan bir şeyi söylemeye, açıklamaya kalkmak” anlamına geliyor. Yazılarımı takip eden okurlarımız hatırlayacaktır. Seçim biter bitmez, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in üst düzey yönetimde yani A takımında değişime gideceğinden ve gitmesi gerektiğinden bahsetmiştim.

Yukarıdaki “Malumun ilamı” gibi oldu bu. Dün Başkan Böcek, değişim düğmesine bastı. A takımında Genel Sekreter Yardımcıları arasında ilk revizyona gitti. Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Sarıhan’ı görevden alan Başkan Böcek, Fen İşleri Daire Başkanlığı görevini yürüten Serkan Temuçin’i bu göreve atadı. Temuçin’in bir süre iki görevi birlikte yürüteceğini öğrendim.

Manşet Şerif Ali 2024 04 26T001223.882

Tabi Başkan’ın bu revizyona neden Tuncay Sarıhan ile başladığı merak konusu. Çünkü, Sarıhan, Konyaaltı’nda Böcek döneminde, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü'nü yöneten başkan yardımcısı idi.

Yani, tabiri yerinde ise Sarıhan, Böcek’in prensi konumundayken araya kara kedi niye girmiş olabilir ki? “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” derler ya bu operasyonun kokusu da yakında ortaya çıkar. Gerçeklerin günyüzüne çıkma gibi bir huyu vardır.

Manşet Şerif Ali 2024 04 26T001238.541

Neyse bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin içişleri ve Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tasarrufu. Kiminle çalışacağına ne sizler ne de ben karışamayız. Zaten seçim öncesi bir çok ismin hemen seçimden sonra yerinin değiştirileceği kulislerde konuşulmuş ve merak konusu olmuştu. Bakalım kadrodan başka kimler gidecek...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in önümüzdeki günlerde üst yönetimde yeni atamalar yapacağı kulaktan kulağa dolaşıyor. Haklı mı? Bence çok haklı. Çünkü Başkan Böcek’in tüm iyi niyetine rağmen bazı proje ve işlerde yol alamaması A takımındaki insanların yaptığı hatalardan ve yanlış yönlendirmelerinden kaynaklanıyor.

Bakalım hep birlikte göreceğiz kimler gidecek kimler kalacak. Kimsenin yeri garanti değil. Mahkeme kadıya mülk olmadığına göre yapacak bir şey yok.

Değişim iyidir. Memlekete yeni rüzgar gerekli. Başkan Böcek “Azim ve gururla 5 yıl daha” diyerek seçildiyse değişim kaçınılmaz ve faydalı olacaktır. Tebdilimekânda ferahlık vardır.

------------------

DEVLETTE DEVAMLILIK

Ülkemizde politikacıların sık kullandıkları bir ‘Devlette devamlılık esastır” sloganı vardır. Buna bir ilkesel saptama da denebilir. Yalnız politikacılar değil, onlarla birlikte davranan bürokratlar da hep aynı cümleyi kullanırlar.

Bu manada baktığımızda dün buna benzer bir konu vardı Kepez Belediyesi’nde. Tünektepe’deki teleferik kazasının ardından tutuklanan eski ANET Genel Müdürü, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün yerine Başkan Vekilliği seçimi vardı.

Manşet Şerif Ali 2024 04 26T001328.417

“Devlette devamlılık esastır” ilkesi ile Antalya Valiliği’nin yasal uyarısını dikkate alan Kepez Belediyesi Meclisi’nde dün kısa da olsa gereksiz bir tartışma ile gizli oylama yapıldı.

Cezaevinde olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün önerisi ile CHP’li Meclis Üyesi Prof. Dr. Refik Emre Altekin Başkan Vekili olarak seçildi.

AK Parti ve MHP grubu aday çıkarmayarak büyük bir nezaket ve centilmenlik örneği sergiledi. İlk tur seçimde CHP’nin adayı Altekin 28 oy alabildi.

Manşet Şerif Ali 2024 04 26T001339.856

İşte burası şaşırtıcı bir durum. 28 üyesi olan CHP tam kadro oy kullanmasına rağmen seçim ikinci tura kaldı. Mecliste 17 kişi ilk turda boş oy kullandı. İkinci turda ise muhalefetin de destek verdiği Altekin 31 oy ile seçildi.

İşte bu noktada “Devlette devamlılık esastır” ilkesi ile hareket eden muhalefet Kocagöz’ün tutuklanmasından sonra ikinci bir krize izin vermemiş oldu.