9 Eylül tarihinde ilkokul, ortaokul ve liseler yeni eğitim ve öğretim yılına başlamış, yaklaşık 20 milyon öğrenci ile 1,5 milyona yakın öğretmenimiz okullarına kavuşmuşlardı. Prof. Dr. Yusuf Tekin'in Milli Eğitim Bakanı olması ile birlikte konuşulmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'de bu dönem itibarı ile hayata geçmişti. 
***
Şimdi de pazartesi günü üniversitelerimiz açılacak. Öncelikle tüm eğitim camiamıza yeni dönemleri hayırlı olsun. Ancak şekilde, kitapta veyahut modelde yapılan değişiklikler hepsine eyvallah da eğitimcilerde ne zaman adam akıllı bir değişikliğe gideceğiz çok merak ediyorum. 
***
Çünkü yılların değişmeyen kafa yapısı hep karşımıza çıkıyor maalesef. Hem de olumsuz olarak çıkıyor. Elbette işini ehli ile yapana söyleyecek sözümüz yok ancak zihinlerindeki bozuk ideolojik yapıyı Türk milletinin gençliğine enjekte etmeye çalışanlar?
***
Öyle bir kesim var ki eğitim camiasına kök salmışlar resmen. Şekil şemal bozuk, zihniyet bozuk, ahlaki yapı dersen yerlerde sürünüyor. Allah aşkına sorarım size bunlardan bu milletin evlatlarına hiç hayır gelir mi? 
***
Hayatta bir arkadaşı veyahut eşi dostu olmayıp gidecek yer bulamayanlar üniversitelerde vakit geçirebilmek için kapağı atmışlar çekiçle sökülecek gibi değil. Bakıyorsun tez araklayanlar orada, alkolik yapısıyla dikkat çekenler orada, terör sempatizanlarına kol kanat germek için kollarını olanca gücüyle açanlar orada, bilmediği konularda sözüm ona hocaymışçasına ahkam kesenler orada. Saymakla bitmiyor ki bu tipler. 
***
Aslında belirli bir dönemden sonra bu tiptekilere "kardeş senin kendine hayrın yok ki bu milletin evladına hayrın olsun" diyeceksin. Diyeceksin ki eğitim kalitesi yükselsin, diyeceksin ki yeni gelen nesil bu tipleri örnek alıp aynı yanlışı yapmasın. 
***
Çünkü gençlik bizim geleceğimiz diyorsak o gençliğe doğru eğitim vermek, o gençliği bu bozuk zihniyettekilerin insafına bırakmak asla doğru olmaz, olamaz. İnşallah yeni dönemde boyası, badanası, tefrişatı değişen okullar gibi bu lüzumsuz tipler de değişir. Kolay bir durum veya kolay bir konu değil elbette. Ancak artık daha fazla vakit kaybetmenin de alemi yok.