Yönetmeliğin "Katılımcılara yapılacak cep harçlığı ödemesi, sosyal güvenlik ve vergi işlemleri" başlıklı 12’nci maddesinde: Katılımcılara yapılacak günlük cep harçlığı tutarı Yönetim Kurulu tarafından belirlenir. Ancak bu tutar 4857 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret tutarının üstünde olamaz.

Her bir katılımcıya yapılacak ödeme, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tutarın katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda cep harçlığından oluşur. Programlara devam edilen süre içerisinde ortaya çıkacak sosyal güvenlik prim giderleri, 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamında her bir katılımcı için tahakkuk edecek sigorta primlerinden oluşur.

***

Katılımcıların sigortalılık bildirim ve tescil işlemleri yüklenici tarafından gerçekleştirilir. Sosyal güvenlik primleri, katılım sağlanan günler üzerinden bildirilir. Resmi ve idari tatil günlerinde program uygulanmaz ve bu günler için herhangi bir ödeme yapılmaz. Katılımcıların izin kullandıkları günler için cep harçlığı ve sosyal güvenlik prim ödemesi yapılmaz. Cep harçlığı ve sosyal güvenlik prim ödemesi dışında ortaya çıkabilecek hiçbir ödemeden kurum sorumlu tutulamaz" hükümleri düzenlenmiştir.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin "İşyeri bildirgesi" başlıklı 27 inci maddesinde SGK işyeri tescili ile ilgili hükümler açıklanmıştır. Bu hükümler doğrultusunda İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcı çalıştıracak yükleniciler tarafından işyeri işlemleri aşağıda açıklandığı şekilde yürütülecektir.

***

İşgücü Uyum Programında katılımcı çalıştıracaklar; SGK’ da kayıtlı 5510 sayılı Kanunun 4-1/a bendi kapsamında sigortalı sayılanları bildirdiği bir işyerinin  olmaması  durumunda  SGK’  ya  elektronik  ortamda  en  geç  sigortalı  çalıştırmaya başlayacakları tarihte işyeri bildirgelerini göndermek zorundadırlar. Bu durumda sigortalı işe giriş bildirgesi, ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde çalışmaya başlayan sigortalılar için, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihe kadar SGK’ ya verilmelidir.

***

SGK’da 4/1-A kapsamında sigortalı sayılanları bildirdikleri kayıtlı işyeri varsa bu işyerinden bildirim yapılacak, yeni işyeri tescili yaptırmayacaklardır. Bu durumda sigortalı sayılan kişiler sigortalılık başlangıç tarihinden önce sigortalı işe giriş bildirgesi ile SGK’ ya bildirilmelidir.

SGK’da 4/1-A  kapsamında sigortalı  sayılanları  bildirdikleri  kayıtlı  bir  işyeri  bulunmasına rağmen ilgili mevzuat bölümünde belirtilen genel yazının yayımı tarihinden önce veya sonra İşgücü Uyum Programı kapsamında yeni bir işyeri tescil edilmesi durumunda yeni tescil edilen işyerinden de SGK’ ya bildirim yapılabilecektir. Bu durumda da sigortalı işe giriş bildirgesi, ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlanılan  tarihten  itibaren  bir  ay  içinde  çalışmaya  başlayan sigortalılar için, çalışmaya başladıkları tarihten itibaren en geç söz konusu bir aylık sürenin dolduğu tarihe kadar SGK’ ya verilebilmektedir.

***

Yükleniciler,  Aylık  Prim  ve  Hizmet  Belgesi/Muhtasar  ve  Prim  Hizmet  Beyannamesini  "46 Türkiye  İş  Kurumu  tarafından  Düzenlenen  Eğitimlere  Katılan  Kursiyerler"  numaralı  belge türünü seçerek göndereceklerdir. Belirtilen  belge  türünden  Aylık  Prim  ve  Hizmet  Belgesi/Muhtasar  ve  Prim  Hizmet Beyannamesini gönderebilmek için ilgili işyerlerinin tanımlamasının yapılması gerekmektedir.

***

Tanımlama için yüklenicilerin İŞKUR ile yapmış oldukları protokol /sözleşme ile işyerinin kayıtlı/olduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne / Sosyal Güvenlik Merkezine müracaat etmeleri gerekmektedir.  Müracaatta bulunulan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünce/Sosyal Güvenlik Merkezince işyeri için 46 numaralı belge türünün tanımlama işlemleri İşveren İntra programında yer alan sırasıyla

“İşveren”  ve  “Teşvikler ve Tanımlar”  sekmelerinin altındaki “Kanun No ve Belge Türü Tanımlama” menüsünden “İş Kurumu” seçilerek yapılacaktır.