Okumak düşünmenin alt yapısıdır. Hayal kurmak ve beyin gücü ile harekete geçmek başarının temelidir. Mevsimler değişir, dünyada hızla gündem değişir. Fakat sen ehl-i sünnet yolundan sakın ayrılma, değişme!

***

Dilin ucundan değil de kalpten gelen sevgi aynen servi ağacının dalları gibi her daim tazedir. Sabır ve hoşgörü olmasaydı insanlar birbirini akrep ve yılan gibi sokardı. Temeli menfaat tuğlası ile örülen duvarları yel bile yıkar.

***

Sevgi ve ilgiden mahrum yetişen çocuklar suyu kesilmiş salatalık gibi acı -mutsuz- olur. İnsanlığa karşılıksız hizmet edenler hem eli öpülesi hem sevilip sayılası hem de muhterem insanlardır.

***

Sevgiden samimiyet, saygıdan muhabbet doğar. Konuşurken sözlerimiz gerçek, yaşanmış ise dinleyenler pür dikkat dinler. Fakat bizzat yaşamadıysak, gerçeklikten uzaksa bizi kaç kişi ciddiye alır?

***

Doğallık, samimiyet, tutku karşıya geçer. Buradaki en mühim mesele karşınızdaki konuştuğunuz kimseye bir şeyler anlatırken içinizden ‘bu kısmı anlatmayayım, yarın aleyhimde kullanır mı’ diye düşündüğünüz insanları hayatınızdan çıkarın.

***

Hayat doğru insanlarla yaşandığı sürece bir o kadar keyifli olur. ‘Çevrenizdeki 5 kişinin bileşkesisin’ sözünden yola çıkarak doğru insanlarla oturup kalkın. Güvenmediğiniz, kalbinizde nokta soru işareti oluşturan kişilerden uzak durun.

***

Zararın hep en yakınlarınızdan geldiğini göz önüne alırsak ağzınızdan çıkanlara dikkat etmek yerine doğru insanları tercih etmek daha mantıklı. Sürekli tetikte, teyakkuzda hayat yaşanmaz.

***

Dostluk, arkadaşlık bir paylaşımdır, bir alışveriştir. Hal böyle olunca sizi geliştirecek, sizi besleyecek, sizi doğru yola götürecek ‘iyi insanlar’ olsun hayatınızda. Kiminle nasıl vakit geçirdiğinizi bir düşünün.

***

Arkadaş çok olur hayatınızda, ya da tanıdık. Ama en önemlisi kimin yanında kendini rahat hissediyorsun. Kiminle otururken kendini kasmıyorsun. İçindekileri rahatlıkla anlatabiliyorsun. Bunlar çok önemli detaylar.

***

Her gün görüşmeyebilirsin. Ama yıllar geçse de kaldığınız yerden devam edebildikleriniz çok çok önemli. Menfaatsiz, beklentisiz dostluklar en kıymetlisi. Zaten onların sayısı çok olmaz.

***

SON SÖZ

Geriye doğru bir düşünün, kaç kişi gelip geçti hayatınızdan. Kimler sizden neleri götürdü, kimler de sizlere neler verdi? Hayatınıza nasıl katkıları oldu? Gerçek dostlarınızın olduğu, keyifli ve verimli bir yaşam dilerim efendim.