Bursa’dan 10 Kasım itibarıyla Adana ve Antalya’ya havayolu seferleri başlayacak. SunExpress Havayolları, Yenişehir Havalimanı’ndan bu iki kente yolcu taşıyacak. Bilet fiyatları ise 1.000 liradan başlayacak.

Her iki kente Bursa’dan otobüsle gitmeye kalksanız 500-750 lira arasında bilet bulabilirsiniz. Zamanı fiyatladığınızda havayoluyla gitmek otobüsle gitmekten kat be kat ucuz.

Tabi seferlerin başlaması ve fiyatların bu düzeyde kalması tek başına yeterli değil. Bu adımın sürdürülebilmesi gerekiyor. Bunun için de kent dinamiklerine görevler düşüyor.

Dün, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve SunExpres Airlines iş birliğinde düzenlenen ‘Bursa Yenişehir Havalimanı İç ve Dış Hat Uçuşları Bilgilendirme Toplantısı’ Almira Otel’de gerçekleştirildi

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, şöyle dedi:

Bursalılık bilincinin gelişmesini önemsiyoruz. Hepimiz gönül rahatlığıyla Bursalıyız diyebilmeli, Bursa’yı tanımalıyız. Bu büyülü şehri tanıtmak adına el birliğiyle çalışmamız gerekiyor.”

Bu son derece haklı ifadelerin daha geniş yankı bulması gerekiyor.

Bursa’da mikro milliyetçilik reflekslerinden ziyade daha bütüncül ve kenti tüm dinamikleriyle sahiplenen bir anlayış inşa etmek gerekiyor.

Mikro düzeydeki ayrışmanın kente ve ülkeye bir fayda sağlamadığı her katmanda ve her başlıkta görülüyor.

Başkan Oktay Yılmaz, bu iki kentin yanı sıra Yenişehir Havalimanı’ndan yurtdışına seferlerin de başlayacağını müjdeledi.

Özellikle Balkanlar’a ve Kafkaslar’a Bursa’dan havayoluyla ulaşım imkanının gelişmesi müthiş bir ilerleme olacaktır.

Ülke olarak içinden geçtiğimiz ekonomik darboğazda, eskiye nazaran ‘halkın yolu’ olmaktan uzaklaşsa da havayolunun hem turizm hem de dış ticaret açısından arz ettiği önem yadsınamaz.

***

‘Laf değil icraat bekliyoruz’

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, dün yoğun bir gündemle toplandı.

AK Partili Meclis Üyesi Ali Sait Adiloğlu, söz alarak Başkan Mustafa Bozbey’e yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Seçim meydanlarında ‘işçi çıkarmayacağız’ diyen Bozbey’in işçi kıyımı yaptığını söyleyen Adiloğlu, sosyal tesislerin ve ana kucaklarının tabelalarını değiştirerek ‘yeni açılıyormuş’ gibi algı oluşturduğunu savundu.

Burbak otoparklarının ‘ücretsiz’ yapılmasından kurtulmak için Bozbey’in çıkış yolu aradığını ifade eden Adiloğlu, Bozbey’in ilk kararlarından biri olan Altıparmak Bölgesi’ndeki ‘Arapça’ tabelaların kaldırılması konusunda henüz somut bir adım atmadığını söyledi.

Bozbey’in Arabayatağı’nda kentsel dönüşüm projelerini iptal ettiğini gündeme getiren Adiloğlu, “Katı Atık Entegre Tesisi” iptalini eleştirerek yeni yerin neresi olacağını sordu.

Seçim akşamı ‘Belediyeden tırlar dolusu evrak kaçırılıyor’ diyen Bozbey’in iddiasını ispat edemediğini savunan Adiloğlu, Bozbey’in “6 ayda tüm bilançoyu açıklayacağım” sözlerini hatırlatarak “7 ay oldu, ortada bir şey yok” dedi.

Bozbey’in seçim sürecinde emeklilere 2 bin lira destek vaadinde bulunduğunu hatırlatan Adiloğlu, aradan geçen sürede kimseye destek verilmediğini Bursa’da 700 binden fazla emekliye verilen sözün tutulmadığını belirtti.

Aynı şekilde Adiloğlu, önceki dönemde bakkal ve kırtasiye esnafına yönelik verilen desteklerin de sınırlandırılarak esnafların mağdur edildiğini dile getirdi.

Adiloğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Bozbey, iptal kararlarının arkasında olduğunu savunurken emekliye verilecek destek konusunda “hak edene vereceğiz” dedi.

Peki, hak eden kim?

Lafa gelince seçim meydanlarında “emekli perişan”, “emekli bitik” diyen Bozbey, bugün destek verecek emekli bulmakta zorlanıyor mu?

Bursa’da 700 binden fazla emekli arasında “2 bin lira desteği” kim hak ediyor?

Şayet “ihtiyacı olan” diye bir çerçeve çiziliyorsa o zaman toptancı bir üslupla “tüm emekliler kan ağlıyor” demek de yanlış olsa gerek!

700 bin emekli arasında 7 bin kişi bile 2 bin lira destek verilecek kadar ihtiyaç sahibi görülmüyorsa sayın Bozbey’e sormak gerek, siz ‘perişan halde’ diyerek hangi emekliden bahsediyorsunuz?

Öte yandan yazının girişinde bahsettiğim toplantıya Mustafa Bozbey de katıldı. Konuşmasında Sunexpress’in ne kadar çevreci bir şirket olduğunu söyledi.

Bursa’nın turizmi ve erişilebilirliğiyle ilgili ifadelerinde ise klişeden öte bir şey yoktu. Ne bir tahlil ne bir tespit ne de bir istatistik!

Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ortaya bir ufuk koymasını beklediğimiz Bozbey’in, vizyondan çok beylik laflar ürettiğine üzüntüyle şahit oluyoruz.

Saygıyla…