Bana, “Sen hep CHP’li belediyeleri yazıp eleştiriyorsun, derdin ne?” diyorlar. Vallahi benim kimse ile bir derdim yok. Sadece yapılan yanlışları kamuoyu ile paylaşıyorum o kadar.

Bugün sizlere bir konu aktaracağım. Aslında detaylar gazetemizin manşetinde yer alıyor. Ama ben yine de kısacık değineceğim. Lakin konuya balıklama dalmamak için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir süre önce yaptığı açıklama ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan yalanlamayı ele alacağım.

CHP Genel Başkanı, grup toplantısında “Türkiye’de 100 öğrencinin 13’ü yurtta, 87’ye başının çaresine bak diyorlar. İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir tane yurdu yoktu. Şu anda 61 tane yurt var” diye bir ifade kullanmıştı.

Bakanlık bu açıklamayı, “Her 100 öğrenciden 96’sı yurtlarımıza yerleşmiştir. İstanbul’da ise 60 bin kapasiteli 35 yurt müdürlüğümüzde 80 yurt binamızla gençlerimize barınma hizmeti sunuyoruz” ifadeleri ile çürütmüştü.

Ayrıca Genel Başkan Özgür Özel’in ifade ettiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 61 değil 14 yurdu olduğu ve bunların kapasitesinin ise 5 bin 231 olduğu fakat bakanlığa bildirilen verilerle 4 bin 31 öğrencinin konakladığı ve bin 200 yatağın ise boş olduğu ortaya çıkmıştı.

Baktığımız zaman Türkiye’nin koskoca “Ana Muhalefet Partisi Lideri”ne birilerinin yalan bilgi verdiği net olarak anlaşılıyor. Ya birileri kasten bunu yapıyor ya da TEKZİP edilmesi için elinden geleni yapıyor.

Bakın buna benzer olmasa da Antalya’da da ÖĞRENCİ YURDU konusunda vahim bir olay yaşandı. Hem de daha geçen hafta Özgür Özel’in ziyaret ettiği Mesut Kocagöz’ün başkanı olduğu Kepez Belediyesi’nde!

Kepez Belediyesi, Kültür Mahallesi ve Yenidoğan Mahallesi’nde bir imar planı tadilatı yaptı. Akdeniz Üniversitesi güneyindeki YURT ALANI konut alanı olarak planlanmış ve sonradan sosyal tesis alanına çevrilmişti.

Şimdi de Kepez Belediye Meclisi bu bölgede eşdeğer bir alan ayrılmadan, üniversiteye yürüyüş mesafesinde olan Kültür Mahallesi’ndeki sosyal tesis alanını ticaret alanına çevirdi.

Sosyal tesise nerede yer ayrılmış? Başka bir mahallede sokak arasında! Bir tarafta devlet yurtlarında yer olmadığını iddia eden bir CHP Genel Başkanı, diğer tarafta ise YURT ALANINI RANTA AÇAN bir CHP’li belediye!

Tabi ALİ CENGİZ OYUNU nasıl ortaya çıkmış bir de ona bakalım. Antalya Mimarlar Odası’nın RANT OYUNUNA itiraz edip dava açması ile. Mimarlar Odası diyor ki, “Belediyelerin görevleri yürüyüş mesafesinde olan ve yurt yapımına olanak veren sosyal tesis alanlarının yerini değiştirerek ranta amaçlı ticaret alanına ve yine mevcut yurt alanlarını rant amaçlı ticaret alanı olarak planlamak değil, yeni yurt alanları planlamak, yapmak ve yaptırmak olmalıdır. Belediye Kanunu’nda da yurt yapma belediyelere görev olarak verilmiştir. Kepez Belediyesi yönetiminin, vakıflardan bu alanları tahsisle alarak, yurt yapıları inşa ederek öğrencilerin kullanımına açması gerekirken ranta dönüşmesine göz yumması anlaşılır bir durum değildir. Mensup oldukları parti genel merkezinin açıklamalarıyla çelişmektedir.”

Her şey apaçık ortada. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, teleferik kazası nedeniyle TUTUKLANIP TAHLİYE edildikten sonra intikam alırcasına GARABET işlere imza atıyor.

Buna bir örnek de dün yaşandı. Kepez Belediyesi’nden servis edilen ‘Kepez’den okullara hizmet desteği’ başlıklı haberde olan fotoğraf! Altınova Orta Mahalle’deki Ayten Çağıran Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin bahçesinde devasa bir KEPEZ BELEDİYESİ amblemi var!

Gerekçesi ise Kepez Belediyesinin bu okulun çevre düzenlemesini yapması. Yahu kardeşim yaptığınız hayrın CILKINI ÇIKARTMAYIN! Bakın daha düne kadar Milli Eğitim Bakanlığı okullara siyaset karıştırılmaması için CHP’li belediyelerin TEMİZLİK girişimini REDDETMEDİ Mİ?

Şimdi adama sormazlar mı bunlar neyin nesi diye? Bir taraftan CHP Genel Başkanı’nı YALANCI çıkaracaksınız, diğer taraftan da OKULLARA SİYASET sokacaksınız? İşte ben bu yanlışları eleştiriyorum. Yoksa kimse ile bir derdim yok.

---------------------

ARKA SOKAKLAR NE OLACAK!

Madem bugün CHP’li belediyelerden konuyu açtık bu bölüme de daimi konuğum Muratpaşa Belediyesi de devam edelim. Başkan Ümit Uysal da CHP Genel Başkan Adayı olduktan sonra o da garip garip işler yapmaya başladı.

Daha sokaklardaki çöpleri temizlemekten aciz ama CHP Genel Başkanı olup Türkiye’yi yönetmeye talip olan Belediye Başkanı, kalkıp 18 ülkeden 23 şehrin katılımıyla Kaleiçi Old Town Festivali’ni yaptı.

Tabi onlarca yabancı, tarihi Kaleiçi’nin brandalarla makyajlanmış sokaklarında geçit törenine katıldı. Fakat bir sokak ötede ise çöp yığınları mevcuttu. Hem de bir lokantanın kaldırım üstündeki masalarının yanı başında!

Maalesef CHP’li belediyelerde garip garip işler oluyor. ARKA SOKAKLAR unutuluyor, komşular rahatsız oluyor. Tabi bunlar olurken CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Gazipaşa’da ÇEKİRDEKSİZ NAR FESTİVALİ’NDE boy gösteriyor.

Her iki konuda birilerini TEKZİP EDER nitelikte. Bakalım aslını söyleyen çıkacak mı?