Ben bu güne kadar bu satırlardan sizlere ne aktardıysam ya kesin bilgi ya da belgeler ışığında doğruları aktardım. Önemli olan hangi makam ve mevkide olursanız olun mesele YALAN SÖYLEMEMEKTE!
Biraz kendimi övmek gibi olacak ama “Ben ne dediysem o” çıkıyor! Tabi bu da doğru bilgi ve belgelerle oluyor. Ancak birileri var ki milletinin gözünün içine baka baka YALAN söylüyor, söyledi.
Bu konu biraz temcit pilavına döndü. Kendisiyle ilgili CHP Genel Başkanlığı için kampanya başlatılan ve “BİLGİM VAR TEŞVİKİM YOK” diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın dünkü açıklaması tekrar yazmamı icap ettirdi.
Uysal’ın 19 Eylül Perşembe günü bir gazetede ‘Son dakika… Ümit Uysal CHP Genel Başkan adayı mı oluyor?’ başlıklı bir haber yayınlanmış ve bende o konuyu ele almıştım. Hatta haberi okuyunca ‘İSTEMEM SAĞ CEBİME KOY’ mantığını açık ve net gördüğümü yazmıştım.
Haberde, “CHP’de bir grup partili Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın genel başkan olması için imza kampanyası başlattı. CHP delegelerine gönderilen mesajda, “Ümitli yarınlar için, devrimci tüzük için,  parti içi demokrasiyi sağlamak için, güzel günler için CHP Genel Başkan Adayımız Ümit Uysal” denilmişti.
Öyle ki bu habere Ümit Uysal’ında, “…..Tanımıyorum. BİLGİM VAR AMA TEŞVİKİM YOK. Ben de işime gücüme bakıyorum. İşim de yoğun” diye açıklama yapmıştı. Hatta onayının olmadığını da söylemişti.
Bana hiç inandırıcı gelmeyen bu açıklamanın bir süre öncesine baktığımızda Muratpaşalıların sonradan olma komşusu Şehrül-Emin’i Başkan Uysal, CHP Genel Başkanlığı sinyalini TÜZÜK KURULTAYINDA vermişti.
‘PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR’ derler ya bu mevzu da aynen öyle olmuştu. Paşam, CHP’nin Tüzük Kurultayı’nda NAR SUYU (belediye bütçesinden) dağıtıp bir tek o değişim için imza toplamıştı.
İstanbul’da iki gün televizyon televizyon gezerek Muratpaşa’dan çok Türkiye gündemini niye konuştu ve GENEL BAŞKANLIK niyetini belli etti aslında.
Ben bunları yazmama rağmen BİLGİSİ OLUP TEŞVİKİ OLMADIĞI’nı iddia ettiği kampanya için milletin gözünün içine baka baka YALAN söyleyen Paşam, dün AĞZINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDI!
Daha ilçesindeki çöpleri bile doğru dürüst toplayamayan, 2 dönemde Murtapaşa’yı iflasın eşiğine getiren zat-ı muhterem sosyal medya hesabından GENEL BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLADI!


Antalya’nın Paşası açıklamasında Türkiye’deki son durumu eleştirmiş, partisinin yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı göklere çıkarmış. Akabinde de şunları sıralamış, “….Bir kez daha seçim kaybına ne ülkemizin ve partimizin ne de partililerimizin tahammülü yoktur. CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek ortalamada etkili bilgili inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir. Toplumumuz ve bilinçli parti tabanımız gelecekten endişelidir. Partimizin yükselişi için her fedakârlığı yapmaya hazırız. Gerekli koordinasyonun sağlanamadığını, etkili ve inandırıcı politikaların topluma aktarılamadığını gözlediğimiz anda göz göre göre bir seçim felaketine daha sürüklenmeyi asla kabul etmeyeceğimizi ifade etmek isterim. Toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek, Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım” demiş.
Lafın kısası CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e “SEN BECEREMİYORSUN” demiş ve “BEN KARŞINDA ADAYIM” mesajını vermiş. Benim daha önce yazdıklarımı da TASDİKLEMİŞ!
Valla ben onu bunu bilmem. Bu açıklamayı yaparken İL YÖNETİMİNDEN izin almış olmalı. Yoksa büyük sıkıntılar yaşanacağı aşikardır. Aksi takdirde,  Özel’in geçen hafta Antalya kahvaltısında, “ARAMIZDA KİBİR ABİDELERİ VAR….” sözü üzerine yapışır kalır.
Şimdi BİLGİSİ OLUP TEŞVİKİ OLMADIĞINI söyleyen birinin CHP’ye Genel Başkanı olması halinde söyleyebileceklerini aklıma bile getirmek istemiyorum.
Tüm bu manzara karşısında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a, çıktığı çok ama çok dikenli yolda BAŞARILAR! diliyorum. Olacakları da merakla bekliyorum.