İyi haftalar dileyerek geçen haftadan kalan bir iki konuyu ele alacağım. Yazdıklarımdan kimse bir senaryo çıkarmasın; “Yok Alkoçlar gözünü Falez koylarına dikti” gibisinden!
Ben, bu cennet memleketteki cennet koyların doğal haliyle kalması, kimsenin bir çivi bile çakmaması, eskiden olduğu gibi Antalyalıların kayalıklardan denize girmesini savunuyorum. Yoksa cennet koylarda GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN!
Benim de bir yazarı olduğum LİDER Gazete, yazılamayanları belgelere dayandırarak yazmak için kuruldu. Öyle bazılarının yaptığı gibi ‘Ne şiş yansın ne kebap’ misali yapmak için değil.
Hani bir ünlü düşünürün dediği gibi, “Gazetecilik birilerinin yayınlanmasını istemediği, görüp de görmezden geldiklerini yazmak sanatıdır. Ötesi halkla ilişkiler işiyle (onlarda kendini gazeteci olarak lanse ediyor) iştigal edenlerin görevidir. Yoksa birini kimsenin yapmadığı haberi yapıyor diye suçlamak abesle iştigaldir.”
-------------
BAMBUS MESELESİ VE NİYET!
Son günlerde gündeme BAMBUS KOYU tekrar getirildi. Mahkeme bir süre önce ihalesini durdurduğu koyla ilgili ihaleyi kazanan firma Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. 
Yani yargı süreci devam ediyor. Henüz kesinleşmiş bir karar yok. Bu süreç devam ederken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, JAKOBEN bir tavırla “BAMBUS’A EL KOYDUM” açıklaması yaptı.

Hukuki süreç devam ederken “Anayasal hakkımızı kullanıyoruz” diyerek.
Tabi hal böyle olunca ortaya çok çirkin görüntüler çıktı. İhalesi iptal edilen firma BAMBUS’un kapısına araçlarını çekerek Muratpaşa’nın işçilerini ve araçlarını HAPSETTİ! Polis haklı olarak hukuki süreci devam eden bir konuya müdahil olamadı!


Sonrasında sırf TİRÜBÜNE OYNAMA NİYETİNDE olan Başkan Uysal açıklamalar yaptı, yaptıkça kendi HUKUKSUZLUĞUNU ele verdi. BAMBUS’ta yetkinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda olduğu göz ardı edildi.


Şimdi buradan ben GÖZÜNÜ BAMBUS KOYU’na diken Başkan Uysal’a soruyorum; “Antalya Valiliği hangi amaçla sizin burada çalışma yapmanıza müsaade etti?” 


Size “Vatandaşın yürüyeceği kadar yol, havlusunu sereceği kadar bir yer açın mı, yoksa büfe mi yapın dedi.”  Haydi gelin bunu komşularınıza açıklayın. Hem onlar hem biz bilgilenelim. Ne dersiniz? Yoksa ben gerçeği açıklarsam REZİL OLURSUNUZ!


Bu BAMBUS meselesi öyle kolay kolay biteceğe benzemiyor zaten. Yargı süreci devam ederken kaos yaratan Ümit Uysal ve Muratpaşa Belediyesi, 10 bin 324 metrekarelik alanda bir yanlış daha yapıyormuş!
Bölgede Ataman ailesine olduğu iddia edilen 286 metrekarelik payı Muratpaşa satın almak istiyor. Olay yargıya taşınıyor. Dava konusu yere bilirkişi 15 milyon TL civarında bir bedel biçiyor. Parayı fazla bulan belediye olayı istinaf mahkemesine taşıyor.
Yani anlayacağınız oyun içinde oyun, hesap içinde hesap. Bu BAMBUS meselesi Arap saçına dönmüşken bir de KONSERVE KOYU’ndaki plaj konusu patlak verdi!


Bir süre önce Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal’ın sevgili komşularına verdiği bir söz vardı KONSERVE KOYU ile ilgili. Uysal, kışın fırtınalar nedeniyle zarar gören plajın temmuz ayında yenilenerek açılacağına dair söz vermişti!
Peki ne oldu? Hiçbir şey. Plaj yenilenmediği gibi çöplüğe dönüştü. Uysal, bu kez komşularını kandırdı. Ama komşuları ona sosyal medyadan saydırdı. Gsuzgun isimli bir hesaptan, “Konserve koyundan 25 yıldır denize giriyoruz. Belediye son 5-6 yıldır plaj yaptı. Neden hala açılmadı? Var olan plajı açmakta neden ayak diretiyorsunuz? Şikâyetçiyiz. La Boutique önündeki inşaat bitene kadar müdahale etmediniz! Neden?” ifadeleri ile eleştirildi.


Mete Özdamar isimli bir kullanıcı da, “Konserve koyuna koyduğunuz 2 güvenlikçi yerine 2 kaynakçı gönderseydiniz çoktan açılırdı...” eleştirisinde bulundu.
Sanırım Başkan Uysal’ın bu iki komşusunun KONSERVE KOYU’nun açılmaması eleştirisi ile yine Uysal’ın BAMBUS KOYU’nda yarattığı KAOS’u yan yana getirirseniz NİYET ANLAŞILIR!
Yoksa BAMBUS’TA GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN!
------------------
HABER YAPMAK GÖREVİMİZ
Yazımın girişinde bir serzenişim vardı. Ünlü düşünür George Orwel’in “Gazetecilik birilerinin yayınlamasını istemediği haberleri yazmaktır, gerisi halkla ilişkilerdir” sözü ile.
Bunun nedeninin açıklayayım. Geçen hafta LİDER’deki arkadaşlarımız bir gazetecilik başarısına imza attı. CHP Antalya İl Başkanlığı’nın resmi X hesabının ele geçirilip COİN paylaşımı yapıldığını haberleştirdi!
Bunun üzerinden 4-5 saat geçmişti ki CHP İl Başkanlığı ele geçirilen hesabı geri almış ve kendileri oradan bir açıklama yapmışlar. İlk bölümü anlaşılır amma son bölümü akılla izah edilemez.


Bakalım o açıklamaya; “Bugün CHP il Başkanlığımızın hesabı kimliği henüz belli olmayan kişilerce bir siber saldırı girişiminde bulunulmuştur. İl hesabımızdan coin ve borsa paylaşımları yapılmıştır. Ne ilginçtir ki, bu haber Alkoçlara ait olan Lider gazetesi tarafından yapılmıştır. Hesabımızı uzun uğraşlar sonucu geri aldık. Ama hiçbir basın kuruluşu tarafından görülmeyen bu olayın, Lider gazete tarafından görülüp haberleştirilmesi manidardır.”
Birincisi; siz önce hesabınıza sahip çıkın. Kimin ne paylaştığı belli olmayan bir hesap değil, CHP’nin kurumsal hesabı. İkincisi; siber saldırı olmadığı açık ve net. Sadece hesabınızın şifresini kime verdiyseniz onu sorgulayın. Siber saldırı olsa günlerce hesabınızı geri alamazsınız!
Üçüncüsü; LİDER Gazetesi’ndeki cevval muhabirler bunu haber yaptı ise suç mu işlediler? Biz işimizi yaparken başkaları yapmadı ise bunun sorumlusu ne ALKOÇLAR ne de LİDER’dir.
CHP’nin sevdiğim ve saydığım İl Başkanı Nail Kamacı’ya bir çift sözüm var; “Nail abi etrafındaki KASTECİLER ile bizi karıştırma. Sen kimin ne olduğunu iyi bilirsin!”