Dost isterim sıcak ve samimi, dostlukları daim olan. Devamlı alan değil hem moral veren hem de cömert olan, yanlışlar karşısında tavrı sert, verdiği sözde ciddi ve mert olan. 
***
Öyle dostlar vardır ki, konuşurken ruhları yaralamakta ustadırlar. Sözleri sanki dikenli teldir, her söylediği karşıdaki muhatabına batar. Öyle dostlar vardır ki, gözüne yarayanı götürmekte sanki azgın bir sel gibidir.
***
Öyle dostlar vardır ki, sohbet ederken hem insana huzur verir hem de dilinden dökülen cümleler sanki bir petekten akan bal gibi lezzetli ve faydalıdır. İnsan kendi kendine ‘ömür boyu bu aziz insanla beraber kal’ der.
***
Kimilerinin lideri namaz kıla kıla ayakları şişer Sevgili Peygamber Efendimiz (sav) gibi. Kimilerinin lideri alkol içe içe ciğerleri biter. Hayat tercihlerden ibaret. Hayat direksiyon gibidir. Sağa çevirirsen sağa, sola çevirirsen sola gider.
***
Hayırlı evlat para kazandığı zaman: ‘Anne, baba çekinmeyin. İhtiyacınız kadar para alın’ diye cüzdanını ortaya atar. Hayırsız evlat haftada bir gün bile sana yardım etmediği gibi üstüne de baba parası yer.
***
Sağlık çalışanları hastaya iğne yapacağı zaman şırınganın havasını alır ki hastaya zarar vermesin diye. Yüce Rabbimiz de azan kullarının havalarını almak için herhangi bir şeyi bahane edip onun ya malına ya da bedenine bir rahatsızlık verir ki daha fazla şımarıp kendini Rabbini unutmasın diye.
***
Bu uyarılar insanların ibret alması içindir. Dünyaca zengin Karun malıyla, canıyla aleme ibret olacak şekilde batmıştır. Verilen nimetler karşısında insanlar kerameti kendinde bulup, çok güçlü olduklarını düşündüklerinde ve şükretmeyi unuttuklarında karşılığını alırlar.
*** 
Bazen kar üstüne kar yağar, bazen dert üstüne dert yağar, bazen de mutluluk üstüne mutluluk meydana gelir. Hayat bunların hepsidir. Her duygu yaşanacak, sen güçlenip hep ayakta kalacaksın.
***
İnsanlar hayattaki eylemleri ile kendilerini konumlarlar. Çocuklardan hatırlayın sizin söylediklerinizden ziyade yaptıklarınıza bakarlar. Sözünün de arkasında durmazsan itibarını yitirir, dostlarını da kaybedersin.
***
Koyun ve keçi sürüsünün arkasında olmazsan kurttan ziyade mahallenin köpekleri bile sürüye zarar verir, maldan zarar edersin. İşinin başında olup işini iş gibi yapacaksın, hakkını vereceksin. 
SON SÖZ
Bir insanın yaptığı iş kişinin karakterinin yansımasıdır. Tutkusu, özeni, hayali ve işine verdiği değer insanı diğerlerinden farklılaştırır. Sadece iş olsun, yapmış olmak için yapmakla başarı olmaz. Sadece zaman geçirirsin.