Anladım ki yazmadan olmuyor. Anladım ki ÜÇ MAYMUNU oynama sırası değil. Anladım ki PENGUENLERİN AŞK HAYATI kimseyi ilgilendirmiyor. Onun için yazmaya devam.
Bir süredir Antalyalıların gözü önünde falezler katledilirken ve kimse sesini çıkarmazken birden buralar kıymete bindi. Ama anlaşılan Antalya’nın başı falezlerin cennet koylarındaki işgallerle dertte. 


Kimisi canım falezleri delik deşik etti, kimisi de oraları plaja çevirdi. Bu kimi zaman illegal kimi zaman legal yollarla yapıldı. İhaleler bile yapıldı kimseden “ÇIT” ses yok. Ta ki BAMBUS ihalesinde 6. İdare Mahkemesi durdurma kararı (iptal) verene kadar.
Ancak henüz hukuken yargılama sürece bitmiş değil. İhaleyi kazanan firmanın itiraz süreci devam ediyor. BAMBUS için son karar bekleniyor. Zaten oranında kaçtığı falan yok! Lakin anlaşılmaz bir tavırla Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal VATAN KURTARAN ASKER edasıyla, canhıraş bir şekilde ortaya atladı. Yanına üç-beş savaşçı (partili) bulup BAMBUS’A el koymak için harekete geçti.
Şimdi; peşin peşin şunu belirtmekte fayda görüyorum. Ben falezlerdeki cennet koyların el değmemiş haliyle kalması taraftarıyım. Hani o eski filmlerdeki gibi insanların özgürce girip, havlusunu atıp, kayalardan denize atladığı hali. 
Yoksa ne belediyenin ne de özel bir şirketin beton döküp, profilleri kaynaklayıp, ahşap platformları çakmasını, şezlong ve şemsiye atıp bir de büfe açmasını asla ve kat’a tasvip etmiyorum.


Peki daha önce İNCİRALTI ve ERENKUŞ plajlarının tahsisini alıp işleten Muratpaşa Belediyesi değil miydi? O dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı falezlerdeki koyları ihaleye çıkartırken ihalelere giren yine Muratpaşa Belediyesi değil miydi?
İhalelere önce ses çıkarmayıp sonra kendisi ihaleyi kazanamayan Muratpaşa Belediyesi’nin ASLAN YÜREKLİ Başkanı Ümit Uysal’a bir anda ne oldu? İlham gelmiş olmalı ki BAMBUS’a el koyma fikri aklına geldi.
Tabi mahkemenin kararı ile iştahı kabaran ve tribüne oynamak isteyen Başkan Uysal, bir kamu kurumunun yöneticisine yakışmayacak bir şekilde “BAMBUS’A HALK ADINA EL KOYDUM. Halka açacağız” dedi.
Tabi burayı MUZ CUMHURİYETİ sanan Uysal’ın ortaya koyduğu kötü örnek kazandığı ihalesi iptal edilen şirketi harekete geçirdi. Bir nevi UYUYAN YILAN UYANDIRILDI! Adamlar el konulan BAMBUS’UN önüne araçlarını çekip içerideki ekipleri hapsetti.


Bir kötü örnek başka bir kötü örneği doğurdu. Sonra da yaşananların fitilini ateşleyen kendisi değilmiş gibi Uysal çıkıp, “Tablo çok vahim. Bu kadar kepazelik olmaz. Devletimizin içinde devletçikler oluşmuş. Kamu otoritesi yok sayılıyor. Kamu malına zarar veriliyor. Kamunun ortak kullanım alanına tecavüz ediliyor. Suç işleniyor” diyor.
Yahu sen demiyor musun, “Şu an burada yapılanlar ‘semt spor sahası’ olarak imar planlarında bulunan alanda devam ediyor. Bu alanda yüzlerce hissedar var. En büyük hissedar da belediye. Şirket, bazı küçük hissedarlarla kira sözleşmesi yapmış. Bambus’la tek hukuki bağları da bu” diyen?
Demek ki adamların sadece ihale değil başka yasal bağları da varmış. Tıpkı diğer plajları işletenlerde olduğu gibi. O zaman adama sormazlar mı, “Sen madem plajları halka açık tutmakla yükümlüydün niye onları açmıyorsun. Senin yaptığın kamu malına zarar vermek olmuyor mu” diye?
Benim bildiğim buranın şu anki yasal sahibi (BAMBUS’a girişteki alanın hak sahipleri ayrı) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı. O zaman sizin yaptığınız da kamu malına zarar vermekten başka bir şey değil anlamını ortaya çıkarıyor.
Vallahi ben onu bunu bilmem. Benim gördüğüm kadarıyla sevgili Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal düpedüz JAKOBENİZM (ideolojisini genel kitle ideolojisinden daha yeğ gören ve dayatma yolu ile bu ideolojiyi kabullendirmeyi amaçlayan politik akım. Kelime anlamı itibarıyla keskin devrimci anlamına gelir) yapıyor.
Ayrıca burada yaşananlara Antalya Valiliği’nin sessiz kalması beklenemez. Bugün yarın bu yaşanan TEHLİKELİ HAREKETE müdahale ederler. Bildiğim kadarıyla alanda hakkı olan bazı hissedarlar harekete geçip illegal işgallere karşı başvuru yapmışlar.
Bakalım DEVLET İÇİNDE DEVLET olmaya çalışanların durumu ne olacak. Birlikte takip edip göreceğiz.