“Aman Allah’ım kendi ülkemizde daha neler göreceğiz” dedirten bir haber vardı. Hem de öyle böyle değil. Kendi ülkemizde rengini şehitlerimizin kanından almış AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ birilerini rahatsız etmiş!
Uğruna öldüğümüz, dalgalandığı zaman göğsümüzü kabartan Türk Bayrağı birilerine batmış! Bayrak mı battı yoksa o bayrağın direği mi? Bunu çözemedim.
Restorasyon aşamasında her anı bir olay olan kentin simgelerinden Tarihi Saat Kulesi'ne dikilen gönder ve Türk Bayrağı bu kez tartışmanın konusu. Seçim bitti tartışacak bir konu lazım ya bize.


Malumunuz daha önce çalınan saati ve “Kubbeli mi kubbesiz mi” diye uzun süre gündem olmuştu Tarihi Saat Kulesi. Antalya’da tarih delik deşik edilirken, daha doğrusu talan edilirken sus pus olan  Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ne hikmetse uyanmış. Uyanmış da uykulu hali ile gözüne Türk Bayrağı’nın direği yani gönderi takılmış!
Neymiş efendim, “Yapıya zarar veriyormuş...” Yememiş içmemiş bir de rapor hazırlamış KURUL HAZRETLERİ! Ama gelin tartışma öncesi yaşananlara bir bakalım.
Geçen şubat ayında orijinal olmayan saat mekanizmasının ikizi, bir koleksiyonerden alınıp bakım yapıldıktan sonra saat kulesine yerleştirildi. 1990'lı yıllardaki fotoğraflarında gönderde dalgalanan Türk bayrağını gören Vali Hulusi Şahin, kuleye bir de Türk bayrağı asılması talimatını verdi. Yerinde bir karar. 


Bunun üzerine Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram, bayrak kanununa uygun olacak ölçülerde gönder ve Türk Bayrağını kulenin tepe noktasına yakın bir yere yerleştirmek için uzmanlardan görüş alıp rapor hazırladı. Bu da olması gereken.
Vali Şahin'in onayının ardından gönder, kulenin çelik iskeletine sabitlenip düşme ihtimaline karşı çelik halatlarla desteklendi. Sonuçta al bayrağımız tarihin ışığında dalgalanmaya başladı.


Ancak, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanları, Türk Bayrağının bağlı olduğu gönderin, saat kulesinin yapısına, taş ve sıva gibi yapı elemanlarına zarar vereceği yönünde rapor hazırladı.
Milliyetçiliğinden zerre kadar kuşku duymadığım Vali Şahin, bayrağın yerinde duracağını ve yapıya da bir zararı olmadığını söyledi. Çünkü Valilik zaten bunu yaparken görüş almıştı.
Lakin kış uykusundan uyunan Koruma Kurulu, ısrarcı tavrını sürdürünce tartışma bu kez son toplantıda tekrar gündeme getirildi. Kurul üyeleri Cemil Karabayram'ı görüşünü almak için toplantıya davet etti. 


Bayrağın kuleye asılmadan önce kurula gelmesi gerektiğini hatırlatan kurul üyelerine Karabayram, "Antalya Valisi Hulusi Şahin'in talimatı 'Derhal bayrak dikilsin' şeklindeydi. Ben de verilen talimatı ertesi gün yerine getirdim. Kuleye bir zararı yoktur" diyerek hem görüş hem de ders verdi.
Tabi bu tartışmalar yaşanırken Karabayram’ın, "Valimiz sert bir dille uyardı. 'Herkes haddini bilecek. O bayrak en güzel şekilde orada dalgalanacak' dedi. Valimizin bu davranışından bizler de onur duyduk" sözleri inanın bu ülke için AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Yahu bakar mısınız tartışılan konuya? TÜRK BAYRAĞI ve GÖNDER! Aklıma bir anda DEM’li Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde yaşanan TÜRK BAYRAĞI tartışmaları geldi!
Şimdi buradan şöyle bir soru yöneltmek lazım bu insanlara, “Türklüğün simgesi olan bayrağımız için binlerce şehit verirken, acaba şanlı Türk Bayrağı’mızı tartışma haline getirenlere bayrak mı yoksa direğin bir yeri mi battı?”

Manşet Şerif Ali (89)-2
Bakın Vali Hulusi Şahin’in söylediği gibi HERKES HADDİNİ BİLECEK! Ha bilmeyen varsa birileri çıkar onlara HADDİNİ bildirir. Nedir arkadaş sizin bayrağımızla derdiniz?
Velhasıl kelam bu işler TEHLİKELİ SUDA BALIK AVLAMAYA BENZER. Aman dikkat edin o suya, bir düşerseniz tutunacağınız bayrak direği de bulamaz boğulursunuz.