Osmangazi Belediye Meclisi, 5 Şubat’ta toplandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Sözcüsü Osman Çimen,belediyenin iştiraki Gazi Tarım hakkında bilgiler verirken bazı sorular yöneltti.

MHP’li Çimen grup konuşmasında şunları söyledi:

“…08 Ocak 2025 tarihli Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nin 11245 sayılı nüshasınabir göz atalım. Tescili talep edilen hususlar Yönetim Kurulu ve Yetkili atanması.

Atanan yetkililer:

·         İbrahim Emre Tonaroğlu- Osmangazi Belediyesi Başkan yardımcısı

·         Bilal Deniz, Ramazan Elitaş, Cemile Yılgör, Şafak Sayan, Burak İleri ve Elifnur Yamak Kıyıcı- Osmangazi Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis üyeleri.

Daha bitmedi!

·         Gemlik’te ikamet eden Nilüfer Belediyesi’nden transferArca Atay - Genel Müdür.

·         Mustafakemalpaşa’da ikamet edenCumhuriyet Halk Partisi (CHP) gençlik kollarından Abdullah Berk Akkaş -GenelMüdür Yardımcısı.

Fikir vermesi açısından söylemiş olayım, milyonlarca abonesi milyarlarca cirosu olan Bursagaz’ın 3 yönetim kurulu üyesi vardır.

Geçtiğimiz meclis toplantılarında ‘Bu şirketleri neden Anonim Şirket yapmak istiyorsunuz, buralarda yönetim kurulu oluşturup birilerine maaş mı bağlayacaksınız?’ diye sorduğumda meclisi Sefa Başkan yönetiyordu, ‘bizim böyle küçük hesaplarla işimiz olmaz’ demişti.

·         Yönetim Kurulu’na atanan arkadaşlarburadan huzur hakkı, ücret adı altında bir gelir elde edecekler midir?

Edeceklerse miktarlarınımeclisimizle paylaşmanızı rica ediyorum.

Sermayesini en son 10 milyona yükseltmiştik. Sayılanlarınhepsi maaş alacaksa sermaye anca maaşlara yetecek gibi.”

***

MHP Grubu adına sözcü Osman Çimen’in yönelttiği sorulara Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın gerekli yanıtı vermedi, belki de veremedi.

İsimler belirlenirken nerede yaşadıklarına değil liyakate baktıklarını söyleyen Sayın Erkan Aydın, huzur hakkı ve maaşlar konusuna hiç girmedi.

Herhalde Sayın Erkan Aydın, 900 bin nüfuslu Osmangazi’de bu konuda liyakatli kimse bulamadı. Ki Gemlik ve Mustafakemalpaşa’dan liyakat ithal etti. Esasında nerede oldukları veya nereli oldukları o kadar önemli de değil!

Fakat acaba bu liyakat ehli kişiler, Osmangazi’yi ne kadar biliyor? Ya da ne yapıyor?

Açık kaynaklardan hiçbir bilgi edinilemeyen, belediyenin internet sitesinde dahi yer almayan ve üstelik kendilerine ait internet siteleri de bulunmayan bu belediye iştirakleri ne yapıyor?

Bu kadar gizli olduklarına göre sanırıminsanlık tarihine yön verecek bir tarımsal buluş veya tarımsal kalkınma modeli ortaya koyacaklar!

Liyakat kavramını bir siyasi istimara malzeme etme alışkanlığının terk edilmesi gerek.

Tabi bir de huzur hakkı ve maaşlar konusu var. Bu bir maaş kıyağı mıdır? Sorusuna yanıt verilmeli!

Sayın Erkan Aydın’ın huzur hakkı ve maaşlar konusunda bilgi vermezken şu ifadeler kullandı:

“Bizden önce buralarda AK Partili yönetim kurulu üyeleri oluyordu. Bu dönemde de CHP’li üyeler oldu. Büyükşehir’de de aynısı, bütün Türkiye’de aynısı. Bu sistemi biz getirmedik. Bundan sonra da bu şekilde devam ediyor.”

***

Sayın Erkan Aydın’ın yukarıdaki ifadeleri sizce de tartışmalı değil mi?

Yani mevcuttan farklı bir politika uygulamayacak, yöntem veya model geliştirmeyecek, daha verimli ve yenilikçi olmayacak ama adı ‘değişim’ olacak?

Sayın Erkan Aydın’a sormak gerek: Ne değişti?

Görünen o ki sadece isimler! Yöntem aynı! Sistem aynı! İşleyiş aynı! Gitti bir partili geldi bir başka partili!

Böyle olunca da ‘sıra bizde’ düşüncesi temelli rövanşist yaklaşımın eyleminin yağmadan ötede bir sonuç üretmesini beklemek hayalcilik sayılmaz mı?

***

Yağma değil hizmet yarışında olanlara saygıyla…