Hafta sonu Göztepe karşısında sezonu açacak Antalyaspor için yakın dönemde ortaya çıkmış ve çıkmamış olan olayları bir hızlı tekrarla geçelim. 
Aralık ayında gelen transfer engeli için gerekli ödeme zor da olsa yapıldı. Ancak FIFA’nın halen transfer için resmi olarak kapıyı açmadığına da dikkat çekmek lazım. FIFA’nın 100 bin Euro ödenmesine hükmettiği Sagiv Jehezkel’e bu ödemenin yapılması için 1 aydan kısa bir süre kaldı. Aksi durumda yeni bir transfer engeli Antalyaspor’un kapısını çalacak. Luiz Adriano davası FIFA’da kaybedildi, bunun üzerine gidilen CAS’ta da karar aşamasına gelindi. Yakın zamanda bir cezanın da oradan gelmesi kuvvetle muhtemel. Bunların yanında transfer sezonu kapanmadan gelecek diğer dosyaların olduğuna da dikkat çekmek gerekiyor. Dolayısıyla devre arası transfer dönemi çok daha sert geçecek.
Finansal olarak biraz nefes alabilmek için Jakub Kaluzinski ve Bünyamin Balcı’nın satışı için yoğun bir görüşme trafiği var. Her iki futbolcu için de sıkı bir pazarlık dönemi yaşanırken, Kırmızı-Beyazlıların önceliği peşin para… 
Transfer sezonu içerisinde Futbol Şube Sorumlusu Deniz Ali Yeşil’in istifa kararı alması da irdelenmesi gereken ciddi bir olay.
Bunların yanında yeni sezon formalarının kulüpten önce Türkiye Futbol Federasyonu tarafından tanıtılması ve sezonun açılışı olan Göztepe maçının bilet fiyatlarının çok uçuk olması eleştiri alan diğer konular oldu. Ancak TFF’den sonra da olsa formalar için gösterime giren tanıtım filminin de son zamanlarda izlediğim en güzel kliplerden birisi olduğunu söylemek isterim.
Kırmızı-Beyazlılarda yaşananlarla birlikte çok eleştiri alsa da Sinan Boztepe ve ekibine ayrı bir parantez açmak istiyorum; her geçen gün sağdan soldan gelen sert darbelere rağmen nakavt olmamak için mücadele ediyorlar. Tabii son raunt bittikten sonra hala ayakta kalınabilirse o zaman tebriği hak edecekler. Yönetim iyi niyetle çalışıyor ancak şu ana kadar ki görüntü, taşıma su ile değirmenin döndüğü ve ciddi bir iletişim eksikliği…
***
Antalya’da akıbeti merak konusu olan diğer kulüp Kepezspor…
Geçen sezon kurulan A.Ş. bünyesinde TFF 3. Lig’de şampiyon olan ve tarihinde ilk kez TFF 2. Lig’de mücadele etme hakkını elde eden Kepezspor, tam bir karmaşanın içerisinde yer alıyor. Belediyenin değişmesiyle birlikte kulüp yapısının da değiştiği Kepez’de sezonun açılmasına 1 aydan kısa süre kala adeta yaprak kıpırdamıyor. 
Takımdan 15 futbolcu ayrıldı, henüz transfer yok, kadroda sadece 10 futbolcu kaldı ve stadyum da yeni sezona hazır değil. Maçların Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda oynanabileceği konuşuluyor, ancak henüz hiçbir alanda aksiyon yok. 
Kepez'in acil çok hızlı şekilde aksiyon alıp Futbol A.Ş.’de yeni bir yönetim oluşturup gerekli somut adımların atılması gelecek adına yararlı olacaktır. Aksi durumda tarihinde ilk kez mücadele edilecek TFF 2. Lig macerası kısa sürebilir. 
***
Bir dönem futboluyla, basketboluyla, hentboluyla, geçen sezon da voleyboluyla heyecan yaratan Antalya’da artık bu durumdan eser bulunmuyor. Antalyaspor Hentbol Takımı’yla başlayan ‘çekilme’ furyasının son halkaları bu sezon öncesi yaşandı. “Koskoca Antalya’da üst liglerde takım kalmadı” desek haksız sayılmayız. Yeni sezonda en üst ligde mücadele etme hakkı bulunan 3 takım artık orada yer almayacak. Voleybolda Muratpaşa Belediyespor, hentbolda Avrupa şampiyonu apoletli Konyaaltı Belediyespor, son olarak da basketbolda Antalya Toroslar Basketbol artık Süper Lig’de olmayacak. Bunun yanında büyük bütçelerle geçen sezon mücadele eden ve yeni sezonda ‘Antalyaspor’ adını alacağı söylenen Ayos Spor da hak kazandığı Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele için başvuruda bulunmadı.
Bu anlamda Antalya’nın çok şey kaybettiğini söyleyebiliriz, özellikle belediyelerin yüksek bütçeler harcayıp bir anda mücadeleden çekilmesine anlam vermek çok zor.