Liglerin bitmesiyle birlikte tüm futbolseverlerin merakla beklediği 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) geçtiğimiz hafta başladı.  Türkiye’nin de mücadele ettiği Euro 2024 heyecanı bu yaza damgasını vuracağa benziyor. 
***
Öyle ki dünyanın büyük bir kısmı bu şampiyona kitlenmiş vaziyette. Türkiye dahil Avrupa ülkelerinde Euro 2024 coşkusu herkesi sarmış durumda… Avrupa kentlerinin halka açık noktalarında, meydanlarda dev ekranlar kuruldu. Futbolseverlerin Euro 2024 heyecanının iliklerine kadar hissedebilmesi için AVM’lere bile maçların takip edilebileceği alanlar kuruldu.
***
Futbol endüstrisinin önemli turnuvalarından biri olan Euro 2024’te A Milli Futbol takımımızda mücadele ediyor. Genç ve kağıt üzerinde kaliteli isimlerden oluşan takımımız bu turnuvada favori olmasa da beklentimiz oldukça yüksek. Seyir zevki açısından şu ana kadar oynanan tüm müsabakalar futbolseverleri tatmin etmeyi başardı. Euro 2024 heyecanı gerçekten hissediliyor. Şimdi sıra Türkiye’mizde…
***
Bugün Euro 2024’te A Milli Futbol Takımımız F Grubu ilk maçına çıkıyor. Türkiye’nin bulunduğu F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve Gürcistan rakiplerimiz arasında yer alıyor.  Tabi ki grubun favorisi Portekiz olarak görünüyor. Ama Portekiz’den sonra diğer 3 takımda birbirine denk takımlar… 
Lakin Türkiye’nin bir avantajı bulunuyor bu takımlar arasında. Genç, hırslı ve başarıya aç takımımız bu yönüyle rakiplerinde ayrılıyor. Birbirinden kaliteli ayaklarımız var. Kağıt üzerinde hepsi iyi takımlarda oynayan isimler. Kalecilerimizden Altay Bayındır Manchester United’ta, Mert Günok Beşiktaş’ta, Uğurcan Çakır ise Trabzonspor’un formasını terletiyor. 
***
Defanslarımızdan Mert Müldür ve Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe’de, Zeki Çelik Roma’da, Abdülkerim Bardakcı Galatasaray’da, Ahmetcan Kaplan Ajax’ta, Merih Demiral Al-Ahli’de ve Samet Akaydın ise Panathinaikos forması giyiyor. Orta sahalarımızdan Hakan Çalhanoğlu Inter’de, İsmail Yüksek Fenerbahçe’de, Kaan Ayhan Galatasaray’da, Okay Yokuşlu West Bromwich’de, Orkun Kökçü Benfica’da ve Salih Özcan ise Borussia Dortmund’ta top koşturuyor. 
***
Forvet hattımızın önemli isimlerinden İrfan Can Kahveci Fenerbahçe’de, Yunus Akgün Leicester City’de, Kenan Yıldız Juventus’ta, Kerem Aktürkoğlu ile Barış Alper Yılmaz Galatasaray’da, Arda Güler Real Madrid’de, Bertuğ Yıldırım Rennes’te, Cenk Tosun ve Semih Kılıçsoy Beşiktaş’ta, Yusuf Yazıcı ise Lille’de futbol kariyerlerini sürdürüyorlar. 
***
Gördüğünüz gibi takımımız yıldız ve yıldız adaylarından kurulu bir takım… Euro 2024’te bir başarıya ulaşmamız için önümüzde bir engel yok. Yeter ki milli takımımız kenetlensin, oyuncularımız potansiyelinin farkına varsın. Turnuvadaki çoğu takımdan iyi bir kadroya sahibiz. O yüzden başarıya daha yakınız…
***
A Milli Futbol Takımımız, organizasyondaki ilk sınavını bugün Gürcistan karşısında verecek. BVB Dortmund Stadı'ndaki maç, Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak. Ay-yıldızlı ekibimiz, Gürcistan'ı yenerek turnuvaya galibiyetle başlamayı hedefliyor. Bizlerde onlara sonuna kadar inanıyoruz ve güveniyoruz. Grubun diğer maçında ise Portekiz ile Çekya karşı karşıya gelecek. Leipzig'de oynanacak mücadele Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak. 
Şimdi Türkiye zamanı… Başarılar ay-yıldızlılarımız…