Antalya geçen haftayı dolu dolu geçirdi desem yeridir. Çünkü Antalya Altın Portakal Film Festivali vardı. Her ne kadar benim anlamadığım 60’ıncısı yapılmadan 61’incisi yapılsa da!

Cumartesi günü ödül gecesiydi. En iyi filmden en iyi oyuncuya, en iyi senaryodan en iyi müziğe kadar ödüller dağıtıldı. Kimi hak etti kimine de öylesine ödül verilmiş gibi oldu.

Ve her zaman olduğu gibi sahneden sanat adına mesajlar verilmesi gerekirken tam aksine sanatçı maskesi ile siyasi mesajlar verildi. Çıktıkları sahneyi miting alanı zannedenler oldu.

Benim festivalin kapanış gecesinde dikkatimi çeken tek şey bu yıl sanatçıların paspallıktan kurtulup şıklık yarışına girmeleri. Geçtiğimiz yılların aksine çarşıya gider gibi değil ödül törenine gider gibi giyinip geldiler.

Unutmadan şıklık yarışında Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eline protokolden kimse su dökemez durumdaydı. Smokin, papyon ve kuşaklı kıyafeti müthişti.

Evet lafı uzatmadan başlıktaki konumuza, sadede geleyim. Altın Portakal Film Festivali’nin kapanış törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılacağı bilgisi ulaşmıştı.

Fakat Özel, Manisa’daki programları nedeniyle ödül törenine katılmadı. Tabi son dakika bu karardan sonra CHP Genel Başkan Adayı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a gün doğdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir hafta önceki Antalya programında yan yana, göz göze gelmemek için Danimarka’ya uçan çiçeği burnundaki CHP Genel Başkan Adayı Ümit Uysal, bu fırsatı kaçırmadı.

Fırsatı değerlendiren Muratpaşalıların komşusu, Bambus Plajı’nda KARPUZ SATTIM hikâyesi ile gönüllere girmeye çalışan Uysal, Altın Portakal’ın ödül gecesinde GÖZE GİRMEYE çalıştı.

Benim anlamadığım ödül geçişinde birileri ‘ÖZGÜR YOKSA UYSAL VAR’ senaryosunu mu uygulamaya koydu yoksa CHP’lilere bir mesaj mı verildi? Hadi siz karar verin buna.

---------------------

MEN DAKKA DUKKA MİSALİ!

‘Men dakka dukka’ Arapça bir atasözüdür. Türkçe’de “Kapı çalanın kapısı çalınır” anlamına gelir. Yani başkasının kapısını kötü niyetle çalanın kapısı da çalınacaktır manasını taşır.

Bir başka deyişle ülkemizde de sık sık kullanılan bu söz ‘Eden bulur’ manasında da kullanılır. Zaten bizde bu tür olaylar sık yaşandığından dilimizden düşürmeyiz bu sözü!

İki hafta önce Antalya’da Amedspor (Diyarbakır takımı) ile Esenler Erokspor maçı oynandı. Antalyaspor’un mabedi Corendon Airlines Park Stadı’nda. Stadın tahsisi ayrı bir garabet zaten.

Ancak asıl garabet olan Kepez Belediyesi’nin günler öncesinden duyurular yaparak Amedsporlular için Kepez’den stada ARAÇ SERVİSİ yapmasıdır. Ortada fol yok yumurta yok misali.

Ben bunca yıllardır bu şehirde gazetecilik yaparım ne Kepez’den ne Muratpaşa’dan ne de Döşemealtı’dan Antalyaspor maçı dahil hiçbir maça servis yapan belediye görmedim, duymadım.

Yıllardır çilesini çeken, her seferinde talepleri Kepez’den geri dönen Antalyaspor taraftarları bu olaya büyük tepki göstermişti. Tepkileri ve yapılan yanlışı ben de köşeme taşımıştım.

Antalyasporluların ahı yerde kalmamışçasına bir olay yaşandı. Bu hafta sonunda yine Corendon Airlines Park Stadı’nda Kepez Belediyespor ile Isparta 32 Spor’un maçı vardı.

Bu kez Kepez dahil hiçbir belediye, Antalya’da yaşayan Ispartalılar için SERVİS tahsis etmedi. Ancak öyle bir olay yaşandı ki EVLERE ŞENLİK. Akıl tutulması gibi veya KİNAYE yaparcasına!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, sosyal medya hesabından Isparta 32 Spor formasını tutan biri ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Altında da, “Teşekkürler. Takımımıza Antalya deplasmanında verdiği desteklerden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Arslan’a teşekkür ederiz” notu vardı.

Bu paylaşım hem Arslan’ın hesabından hem de Isparta 32 Spor hesabından yapıldı. Kör gözlere sokarcasına. Tabi bu paylaşım da harekette Kepez’in GARABETİ gibi YANLIŞTI!

Hal böyle olunca maç öncesi yapılan bu paylaşıma Kepez Belediyespor Başkan Yardımcısı Ali Buldu’dan cevap gecikmedi. Buldu, “Bugünkü Kepezspor- Ispartaspor maçı öncesi bu paylaşım bana çok ama çok manidar geldi. Kimse kalkıp ‘ne var bunda?’ demesin…Yazdık kenara goca Yörük” ifadesi ile tepki gösterdi.

Sevgili meslektaşım Ali Buldu haklı mı? Evet haklı! Ancak. Kepez Belediyesi’nin yaptığı tahsis aklıma gelince, “MEN DAKKA DUKKA” demekten de kendimi alamadım.

Şu işlere bir bakar mısınız? Belediyeler işi gücü bırakıp birbirlerine nazire yapan olaylara imza atıyor. Sonra da çıkıp, “Hükümet elimizi kolumuzu bağladı” diyor. Hadi oradan!