Sevgili okur, öncelikle iyi bayramlar. Ak Parti Bursa il örgütü, bu yıl bir değişiklik yaparak arife günü bayramlaştı. Merinos Kongre Kültür Merkezinde yapılan bayramlaşmaya vatandaşın ilgisi büyüktü.

Ak parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank ile geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı seçilen Efkan Ala’nın da bayramlaşmaya katılacağının belirtilmesi katılımı güçlendirdi diye düşünüyorum.

Özellikle yeni seçilen vekiller bayramlaşmadaydı, elbette Ahmet Kılıç, Refik Özen, Emime Yavuz Gözgeç gibi devam eden vekiller de yerlerini almışlardı.

Hakan Çavuşoğlu’na gösterilen ilgi dikkat çekiciydi. Üç dönem kuralına takılarak bu dönem milletvekili olmayan Çavuşoğlu halk tarafından seviliyor. Bu dönem henüz kendisine verilen bir görev açıklanmış değil ama yarın ne olur belli olmaz, her an bir görev tevdi edilebilir.

Siyasilerin hepsi de vatandaşı sıcakta da bekletmemek adına kısa konuşmalar yaptılar.

Davut Gürkan ve Alinur Aktaş Bursa için yapılan işlerden söz ederken, Mustafa Varak Sayın Cumhurbaşkanının seçim süreci ve sorasındaki tavrını, dönüşüm deyince yapılanları ve Ak Partinin tam da dönüşümün adresi olduğu minvalinde sözler söyledi.

Efkan Ala ise kurulduğu günden bu yana girdiği her seçimi kazanan bir hareketin, anlayışın kadroları diyerek söz başladı söze. Tüm konuşmaların ortak noktası 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlerdi.

Hatta Mustafa Varank çıtayı yükselterek, önümüzdeki seçimlerde tüm belediyeleri alalım, Gemlik, Mudanya ve Nilüfer’i CHP esaretinden kurtaralım dedi.

Koyulan hedef büyük.

Ancak genel seçimlerde görülen tablo, yerel seçimlerde bu hedefi gerçekleştirmeye yetecek mi?

Varank’ın dediği gibi Bursa Efkan Ala ile birlikte en düzeyde Ankara’da temsil edilecek, bunun faydasını ya da farkını görebilecek miyiz?

Şimdiye kadar Bursa’da hep iyi kadrolar vardı ama Ankara’da lobimiz yok diye şikâyet ediyorduk, Bu yüzden Bursa’nın verdiğinden daha azını aldığını ifade ediyoruz yıllardır. Bu düzen, bu sistem değişecek mi?

Yerel seçimlere Ak Parti en büyük büyükşehir belediyesi olarak girilecek Bursa’da Alinur Aktaş ile mi devam edilecek yoksa Cumhurbaşkanının kabinede ve etrafında yaptığı değişiklikler yerele de yansıyacak mı?

Kafamızda çok soru var.

Bildiğimiz vatandaşın cumhurbaşkanına oyunun baki olduğu ancak faklı isimler gündeme gelince bu durumun kadük kalabileceği.

Bursa her zaman güçlü bir şehir oldu, kimseye muhtaç olmadı ama desteğe ihtiyacı oldu.

Bu seçimde de süreci aslında Varank ve ekibi yürüttü demek yanlış olmaz. Çünkü Varank sadece yeni bir ses, soluk ya da strateji getirmekle kalmadı, tüm teşkilatı arkasına kattı ve yürüttü.

Varank’ın 10 vekil seçilmesine katkısı olmadığını düşünenler net olarak yanılırlar.

Bursa’da gittikçe artan bir muhalefet varlığı ve büyükşehir için bir tehlike olduğunu biliyoruz. Bu sebeple kolların iyice sıvanarak ve iyi bir strateji ile hareket edilmesi gerekliliği önemli

Tamamen profesyonel isim ve kadroların hiçbir hataya fırsat vermeden vatandaşa ulaşması önemli.

Seçim bitti dedik ama yenisinin çalışmaları başladı bile.

Kolay gelsin, Bursa

Bayramın kutlu olsun güzel ülkem …