Yerel seçimlere doğru cevabı merakla beklenen soru nihayet yanıt buldu.

Cumhur İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli oldu.

Cumartesi akşamı Merinos AKKM'de, Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu (BEDFE) tarafından düzenlenen 'Birlik ve Beraberlik' temalı buluşmada beklenen telefon geldi.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a' yola devam' dedi.

Merinos AKKM'de 2 binden fazla kişinin katıldığı programda Başkan Aktaş, aldığı müjdeli haberin sevinciyle moral ve motivasyonu yüksek bir hitaba imza attı.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Başkan Aktaş, Bursalılık vurgusu yaparak "Gerçekten Erzurum insanı, Bursa’ya güç ve katkı sağlamıştır" dedi.

Konuşmasıyla salonun takdirini toplayan Aktaş, adaylığının kesinleşmesi sonrası tebrikleri kabul etti.

Programda Başkan Aktaş'ı kutlayan ilk isim AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala oldu.

Türlü spekülasyon ve manipülasyonlar ile dejenere edilen süreç, beklediğimiz üzere Başkan Aktaş'ın adaylığı ile neticelendi.

Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısı yapıldı.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 11 Büyükşehir ve 15 İl adayının açıklandığı programı Bursa'dan bir grup gazeteci takip etti.

Mahşeri bir katılımın sağlandığı toplantıda oturacak yer bulmak imkansızdı. Yerinden kalkanın bir daha aynı yere oturamadığı programda heyecan ve coşku had safhadaydı. Gençlik kolları, marş, slogan ve şarkılarla salonu inletti.

Salonda Bursa'ya ayrılan bölümü dolduranlar, 'Bursa'nın gururu Alinur Aktaş' ifadeleriyle sevinç gösterisinde bulundu.

'Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız' temasıyla gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla ve Ordu Büyükşehirlerinin adayları açıklandı.

Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta ve Artvin belediye başkan adayları belli oldu.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday tanıtım toplantısında bir kez daha terör devleti İsrail'in Gazze’de işlediği insanlık suçlarını sert ifadelerle eleştirdi.

Mahalli seçimlere yönelik ilk aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı olarak aday belirleme sürecinin hassasiyet içinde yürütüldüğünü vurguladı.

Belediyecilikte 30 yıllık bir müktesebata sahip olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çöp, çukur ve çamur olarak tanımlanan İstanbul'u çöp, çukur ve çamurdan kurtardıklarını ifade ederek 'Yeniden İstanbul' vurgusu yaptı.

Muhalefetin belediyelerdeki kötü yönetiminin faturasını merkezi yönetimin ödendiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik konuştu. Özel'i emanetçi olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mart ile birlikte Özgür'ü de özgürleştireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsü hitabının ardından belediye başkan adaylarını açıkladı. Bursa'da 'Alinur Aktaş ile yola devam' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sahneye aldığı Bursa heyetine 17 ilçenin de kazanılmasını istediğini söyleyerek çok çalışmaları talimatı verdi.

Törenin ardından basına açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkanı Alinur Aktaş, yeni dönemde ilişkin konuştu.

Başkan Aktaş, kentsel dönüşüm kapsamında Bursa'ya 100 bin konut yapılacağını açıkladı.

Pandemi ve depremlerin neden olduğu sıkıntılar dolayısıyla zorlu geçen 5 yıllık dönemde olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da kimseyi ayırmadan çalışmalarını sürdürüceklerini ifade eden Aktaş, yeni dönemde de Bursa'da kentin kimliği ve karakterine yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki çalışmaları örnek gösteren Aktaş, yeni ve kapsamlı projelerini yakında kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Başkan Aktaş, İstanbul'daki programın ardından Bursa'ya hareket etti. Aktaş ailesi de Başkanı yalnız bırakmadı.

Gemlik'te coşkuyla karşılanan Başkan Aktaş, Merinos AKKM'de akşam saatlerinde miting düzenledi.

31 Mart seçimleri Bursa için yeniden özel bir rekabete sahne olacak. Başkan Aktaş, 2019'da geçtiği CHP adayı Mustafa Bozbey ile bir kez daha başkanlık için yarışacak.

Öte yandan ilçe Belediye başkan adayları ay sonunda belli olacak.

Saygıyla...