Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Muhittin Böcek’in ikinci dönemi başladı. İlk döneminde korona illeti ile mücadele eden Böcek’in bu durumunu istismar edenler, “Bir dönüm bostan yan gel yat osman” mantığı ile çalıştı!
Başkan Böcek kendi derdi ile uğraşırken bazı personelde fırsatı kaçırmadı. Kimi kayırdı kimi suistimal etti ve kafasına göre takıldı. Sandılar ki “Başkan Böcek görmüyor.”
Ama şuna eminim ki Böcek hastaneden çıkıp sağlığına kavuştuktan sonra yaşananları tek tek analiz ettirip raporunu aldı. Önü seçim olduğu için kimseye ses çıkarmadı.
Lakin seçim bitti. Böcek ikinci dönem için seçimi kazanıp mazbatayı aldıktan sonra FABRİKA AYARLARINA döndü. BİZİM GOCA YÖRÜK artık eskinin hesabını görmeye başladı.


Böcek, geçen hafta Genel Sekreter Yardımcısı Tuncay Saruhan'ı görevden alarak operasyonunun startını verdi. Saruhan'ın yerine Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Temuçin atandı. Tabi bunun ardının geleceğini biliyorum. Çünkü değişim kaçınılmaz olacak!
Herkes Büyükşehir’de değişim rüzgarının nereden eseceğini merak ederken Başkan Böcek, REHAVETE kapılıp FETRET DEVRİ yaşatan personel için adeta SIKI YÖNETİM ilan etti.
Sert esecek DEĞİŞİM RÜZGARININ habercisi niteliğinde bir iç genelge yayınlamış Başkan Böcek. Hem uyarı niteliğinde hem de dikkat çeken maddelerle dolu bir genelge.
Başkan, personelin mesai saatlerine riayet etmesini, iş gücü kaybının azalmasını (yatma devri bitti diyor), izinsiz işe gelinmemesini (kafanıza göre takılamazsınız diyor), mesai saatlerinde makul süreleri aşan ihtiyaç molası verilmemesini istemiş.
Hani şu belediye binasının önünde kahve ve sigara muhabbetlerinin çirkinliğine dikkat çekmiş Başkan Böcek aslında. Bir de keyfe keder telefon görüşmelerine son verilmesini, diğer personellerin (adam gibi çalışanların) meşgul edilmemesini istemiş.
Genelgeyle zorunlu haller dışında mazeret iznine de kısıtlama getirilecek. Her personel sabah iş yerine girişte turnikelerden kartını okutacak veya imzasını mutlaka atacak. Bunları da sorumlu müdürler kontrol edecek.
Böcek’in SIKIYÖNETİM ilan ettiği genelgesinde personellerin kılık kıyafetleri de unutulmamış. Hangi makam ve mevkide olursa olsun kamu kurumlarındaki yönetmeliğe uygun giyinilecek. Öyle sokaktaki berduşlar gibi giyinip işe gelme devri kapanacak!
İşin en önemli son noktasında ise bu kurallara sorumlular önce kendisi uyacak, sonra personellerin riayet etmesini sağlayacak. Uymayan ve uyulmasını sağlatmayan kim olursa olsun ceza-i müeyyide uygulanacak.
Bunları ben değil, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek söylüyor ve yazılı olarak istiyor. Uyup uymamak çalışanların kendi ellerinde. Uymayanın gözünün yaşına bakılmayacağına adım gibi eminim.
Artık Böcek eski Böcek değil. Sırtından HANÇERLENEN ölmeden MEZARA GÖMÜLEN Muhittin Başkan “5 yıl daha azimle” diye ruhsat isterken ince eleyip sık dokuyacağının mesajını vermişti.
Sanırım bu son genelge de SERT ESECEK DEĞİŞİM RÜZGARININ habercisi olacak. İnanmayan YÖRÜK BEYİNE KAFA TUTAR. Tutan olursa vay haline. Artık eski devir yok benden söylemesi! Haydi bakayım İŞBAŞINA MARŞ MARŞ! 
---------------
DURDURUN ŞU REZİLLİĞİ!
Antalya’da işler bir türlü yolunda gitmiyor. Hadi seçim zamanı birçok şeye göz yumuldu. Amma seçim bitti, herkes koltuğuna oturalı bir ayı geçti. Artık işler düzene girmeli!
Lakin öyle olmadı. Yine “Eski hamam eski tas” misali. Yahu arkadaş bu parklar niye yapıldı? Sanırım halkın gelip oturup rahat nefes alması için. Öyle müzikli günler yapılsın diye değil öyle değil mi?


Yer Muratpaşa ilçesi ve Falez-1 ve Falez-2 parkları. Buralar tam bir yol geçen hanına dönmüş. Canı sıkılan ya doğum günü, ya kına gecesi, ya da baby shower düzenliyor. Yer bedava olunca organizasyon şirketlerinin kolayına ve işine geliyor.
Kamyon kamyon masalar, sandalyeler atılıyor, müzik sistemleri kurulup VUR PATLASIN ÇAL OYNASIN yapılıyor. Tabi çevredeki apartmanlarda oturan, yaşlı ve hastaları düşünen yok! Yapılan şikayetlere ise en yetkilisi bile TINNNN!


Benim bildiğim isteyen istediği yerde öyle ulu orta toplanamaz ve müzikli eğlence yapamaz. Bu kim olursa, hangi ad ile olursa olsun mutlak izne tabi. Var mı? NEREDEE!
Bakın etkili, yetkili sorumlu beyler, bu işlere bir çeki düzen verin. Kimsenin kimseyi rahatsız etme gibi bir hakkı yok. Madem kutlama yapacaklar, giderler bu iş için açılan işletmelerin kapısını çalarlar. Yoksa BÖYLE BİR REZİLLİĞE kimse müsaade etmez, etmemeli!
Haydi bu işe bir el atın ve REZİLLİĞE son verin.