Lider Haber televizyonunda yayınlanan Seçime Doğru programında dün, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuğum oldu.

Varank, Bursa 2. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olarak bir süredir Bursa’da yoğun bir mesai yapıyor.

Şimdiye kadar şahit olduğumuz kampanyaların dışında, Bursa’nın ruhuna ve kimliğine özgü konu ve etkinliklerle şehre hızla adapte olurken, bakanlığının verdiği teknoloji avantajıyla da farkını gösteriyor.

Programda öncelikli gündemimiz Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından ayrılması olsa da, ülkemizdeki asıl sorunun yeniden hortlatılmak istenen terör örgütlerinin, muhalefette nasıl vücut bulduğu oldu.

Türkiye demokrasisine oynanan oyunları net olarak gördüğümüz ama muhalefete anlatmakta zorlandığımız konular, Muharrem İnce’ye oynanan kumpasla bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Terör örgütleriyle yapılan yol arkadaşlığından, pazarlıktan dem vuran Varank;  Kandil’le aynı dili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, PKK’nın sözde liderleri ile birebir aynı söylemde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu’nun kaset kumpasıyla bulunduğu yere gelen tek siyasi olduğunu hatırlatan Varank, partisinin başında kalmak için aynı yöntemi sürdürdüğünü de sözlerine ekledi

Kasetler, montajlar, ses kayıtları derken  artık FETÖ’nün iyice gün yüzüne çıktığını da söyleyen Varank, FETÖ’nün Millet İttifakına çalıştığını da işaret etmiş oldu.

“Ne PKK'nın ne de FETÖ'nün bu ülkede sesinin çıkmasına inşallah müsaade etmeyeceğiz” diyen Varank, “Biz davaya sevdalıyız, makam mevki önemli değil” dedi.

Elbette Mustafa Varank, kabinenin atom karıncası, TOGG’un mimarlarından ve Türkiye Teknoloji Yüzyılı deyince ilk akla gelen isimlerden.

Bunu hak ediyor mu?  Sonuna kadar!

Kaynağını özellikle sorduğumuz bitmek bilmeyen enerjisini ise günün, gecenin hangi saatinde olursa olsun kendisini bekleyen, karşılayan yüzlerce vatandaş olduğunu söylerken, vatandaşın asıl sevdiğinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da ayrıca ifade ediyor.

Mütevazi, çalışkan ve becerikli bir kişi Varank.

Ekibi de, kendisi deneyimli.

Ülkemize kattıkları zaten bu satırlara sığmaz ama ifade edelim ki Bursa için müthiş bir şans.

Türk milletinin aklı selim olduğundan bahisle, sandıktan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkacağından emin elbette Varank .

İşin özü suyun rengi iyice bulanıyor.

Erdoğan nefretinin yarattığı o büyük öç alma isteği her geçen gün daha vahim sonuçlarla karşımıza çıkacağa benziyor.

Nefretin getirdiği duygu öyle ağır basmış durumda ki, doğruları göremeyen, gerçeklik algısından uzak, ülkeyi yangına çevirse de,  ateşe verse de bunu göremeyen bir muhalefet söz konusu.

İşimiz kolay değil.

Ama...

Bu millet sandıkta gerekeni yapacak.

Yapacağız!

Başka yolu yok…