7 Ekim 2023 sabahı...

Ölüm sessizliğini yaşayan gecenin sabahından hemen sonra Gazze üzerine ateşlenen ölüm makinaları insanlığı sağır,dilsiz,kör eden bir sese dönüştü…

1948’de başlayıp 1967 942 sayılı BM kararı ile Filistiniİsrail işgalinden kurtarma mücadelesi çok çatışmaya sebep olmuştu.

 Ancak o sabah kurtuluş mücadelesinin İsrail tarafından insanlık ayıbı bir katliama ve insanlık trajedisine dönüşeceği belki de hesap edilmedi.

Hamas İsrail çatışmasının ilk saatlerindeki  “flu zaman” aydınlanmadan denklemi çözmek zor gözüküyor.

Flu olan şu; Netenyahu’nun siyasi sıkışmışlığı bir kenarda dursun, İsrail İstihbarat servisleri Mossad’ın,Şabak’ın,Aman’ın uyku halinin sebebi nedir?

Diyelilim ki Bunlar uyudu veya uyutuldu  CIA, MI6 neredeydi?

9 Ekim günü Netenyahunun elini sıkmak için sıraya giren Emperyal Başkentlerin liderleri Biden, sholtz,macron ve Sunak’a ne olmuştu? Aceleleri neydi?

ABD ve AB koro halinde İsrail’in yanındayız mesajını kime vermişlerdi?

Mesaj Hamas’a mı yoksa bölge ülkelerine mi? Yoksa tüm dünyaya mı?

Netenyahu’nun savaş dediği, savunma bakanının her şeyi serbest bıraktığı kadınların, çocukların,hastanelerin,ibadethanelerin bombalanması sonucunda 6 bin masumu katleden akıl tutulmasına sebep olan nedir?

Uluslararası ceza mahkemesi yönetmeliğinin 25/1-c maddesi ve yürürlükteki Roma statüsüne göre İsrail’e karşı soruşturma açılması gerekirken, mahkemenin suskunluğu kabul edilemez!!

UCM savcılığı neyi beklemektedir?

Bu aşamada, Akdenize 2 uçak gemisi gönderen ABD ve İngiliz kraliyet donanmasını sevk eden İngiltere ve yancılık yaparak koalisyon gücü oluşturalım diye Makron’un hesabı nedir?

Filistin’de ve Ortadoğu’da yaşananlar bir refleks değil, Büyük oyunun parçasıdır!

Kabala-tevrat-yalmut temelinde Teo-siyasetin politikası gibi duruyor.

İkincil olarak;meselenin Suriye’nin güneyinden İsrail’e oradan Akdenize ulaşan Davut Koridorunun açılması ile Avrasya’dan başlayan ve İsrail üzerinden Akdenize ulaşan Ekonomik bir koridorun ve Enerji yollarının kontrolü hayalidir.

Belki de, Hamas’ın bugüne kadar görülmemiş yöntem ve operasyonunu gerekçe sayan Batılı oyuncular “Koridor savaşları” üzerinden hesabını mı güncelledi.

G20’de gündeme gelen Hindistan-körfez-İsrail ve Akdenize çıkış koridoruna karşı Çin-Rusya-İran bir refleks mi gösterdi? Türkiye’yi dışlayan hiç bir ticaret koridorunun çalışmayacağı açıkken Emperyal Başkentlerin Mısır ve Türkiye’yi meselenin dışında tutma girişimleri kabul edilemez!

Mesele sadece Ekonomik değil, Türkiye-Suriye sınırının hemen altında T24 karayolunun ötesinde bulunan PKK/PYD terör unsurlarına alan açarak Suriye’yi güneyden İsrail’e Bağlamak isteyen ABD’nin asıl hayali Nil ile Fırat arasında bir garnizon Devletciği (terör koridoru) kurarak İsrail’e coğrafyada geniş bir alan açarak Akdenizin alan ve ekonomik gücünü ele geçirmektir.

Bu hayal Türkiye’nin sınır güvenliği Coğrafya’daki hakları açısından son derece mühim bir konudur. Devletimizin hafızası bunun farkındadır ve gereken tüm seçenekleri masada tutmaktadır.

Sayın Bahçeli’nin salı gurup konuşmasında ortaya koyduğu net tavır Devletimizin durduğu yeri göstermektedir….

MHP Lideri Dvlet Bahçeli’nin “Kudüs güvende değilse, Gazze güvende değilse, Halep güvende değilse, Kerkük güvende değilse, soydaşlarımız ve din kardeşlerimiz güvende değilse, altını çizerek belirtiyorum ki, Ankara’nın güvenliğinden hiçbir akıl ve vicdan sahibi bahsedemeyecektir. Bugün Gazze’de yaşanan felaketler bir insanlık suçudur. Kadim devlet aklımız ve irademizle devrede olmazsak, siyasi ve diplomatik temaslarımızı askeri caydırıcılıkla desteklemezsek, günü geldiğinde Gazze’deki dramların bir benzerine, Allah muhafaza ama, Anadolu’da da mahkum olmamız kaçınılmazdır”. Sözleri çok dikkatle okunmalıdır…

Türkiye’nin ilk günden beri İki devletli çözüm ve barışın tarafında olması çok önemlidir. Zaten dünya suskunken Türkiye’nin Filistin halkının yanında konumlanması insanlık için önemli bir haykırıştır.

Türkiye İnsanlığa karşı savaş suçu işleyen İsrail ve onlara silah-mühimmat desteği vererek masumların katline sebep olan batıya karşı sesini yükselterek insanlığın-vicdanın ve adaletin tarafıdır…