Gazze'de insanlık ölürken batılı liderlerin “kanlı katil” İsrail’e “yanındayız” diye tempo tutması kanlı katliamın vahşi boyutunu gösteriyor…!

Siyonizmin infaz müfrezeleri kadın,çocuk,yaşlı,hasta demeden katlederken Batının uyku numarası yapması insanlık suçudur!

Şifa hastanesine tankla,tüfekle giren İsrail savaş suçu işlerken dünyanın kılını kıpırdatmayan sessizliği katliamdan beter bir rezilliğe evrilmiştir.

Mesele, 7 Ekim baskınının cevabi çatışması değil, asıl hedefin bir kehanetin gölgesinde bölgenin istikrarsızlaştırılıp tümden işgal edilmesi girişimidir!!

Ortadoğunun karanlığını zifiri karanlığa dönüştüren gelişmeler veGazze katliamısadece filistin halkını yok etmiyor, gelecek nesillere daha karmaşık bir coğrafya ve ateşten bir kaos vaad ediyor!

Vicdanların sustuğu, insanlığın yok olduğu bir dünyada güneşin doğması kime yarayacak acaba? İnsanlığın ölümünü seyreden batının kehanete dayalı insanlık dışı bir katliamla düzen kurma hayali elbette kabul edilmez!

Tam bu noktada, Türkiye sayın Erdoğan’ın liderliğinde tüm hariciyesiyle dünyada ve coğrafyamızda öncelikle ateşkesin temini için yoğun bir diplomasi trafiğine girmiştir.!

Çünkü, bu anlamlı çaba sadece gazze için değil mazlum tüm insanlık için örnek ve önemli bir adımdır. Türkiye’nin İİT ve Arap birliğini toplayıp birlik beraberlik mesajı verilmesi noktasında önemli bir adım sonuç bildirgesinde önemli vurgular yapıldı.

Ancak, artık kınamaların yerini icraatın alması da önemlidir…

Neden önemlidir?

NATO’nun Finlandiya’dan başlayıp Polonya üzerinden Kızıldenize kadar güneye kadar çizdiği konuşlanma veABD’nnGürcistandan başlayıp İran,Irak,Suriye,İsrail,Akdeniz (rum kesimi) ve Yunan adalarından Bulgaristana kadar konuşlanmasına bakınca niyetlerin halis olmadığı çıplak gözle bile gözükmektedir.

ABD’nin silah yığınağı ve yancılarının NATO üyesi batılıların Katliamlara alkış tufanı ne anlama gelmektedir?

Türkiye NATO üyesi bir ülkeyken Yüksek irtifa hava savunma sistemleri ile operasyonel muharip uçak taleplerinin ABD ve AB’de ret edilmesi ne anlama gelmektedir?

Peki, Yunanistan’ın F35 ve Rafael uçaklarıyla donatılması kime karşıdır?

Batı’nın Akdeniz’deki uçak gemileri, nükleer denizaltılar, kravüzer gemiler kime karşıdır?

Aklımızı başımıza alıp düşünelim, çevrelenen kimdir?

Batı Emperyalizminin yeniden şekillendirmek istediği coğrafya’da en jeostratejik nokta bölgemizdir!

Türkiye’nin güvenliğinin temin eden sınırların Kuzey Afrika’dan Avrasya’ya kadar olduğunu düşünürsek Savunma sanayimizi ve Bölge’deki devletler ile güçlendirmemiz çok önem arzediyor.

Doğu Akdeniz’in, Kıbrıs’ın ekonomik,ve sınır güvenliği için kendi muharip uçağımızın hızlandırılması ve  stratejik çalışmalar ile BM ve NATO merkezlerinde diplomatik gücümüzün tahkim edilmesi elzem hale gelmştir..

Sayın Cumhurbaşkanımızın Almanya temasları çerçevesinde ortaya çıkan tablo aslında büyük resmin Almanya portresidir.

Peki,Türkiye’nin insani olarak ateşkesten yana tavrı İsrail’in katliamları durdurması için girişimleri Almanya’yı neden rahatsız etmektedir?

Nato üyesi Almanya’nın müttefiki Türkiye’nin hava gücünü artırmak istemesiEurofighter uçak talepleri için neden ipe un sermektedir, rahatsızlık nedir?

Çünkü, Başta ABD olmak üzere Batılı başkentler Türkiye’nin Barışa taraf bir ülke olarak güçlenmesini “gizli emellerinin” önündeki engel olarak görmekteler…

Türkiye insanlığın huzuru ve Adaletli bir dünya düzenine taraf olurken, Batı’nın yeni bir küresel düzen kurulması için borçlu oldukları lobilere şirin gözükmek istedikleri nettir.

Mesela, 1942’de Nazi Almanya’sının hitler zihniyetinin Polonya’da Yahudilere yaşattığı katliamın (holokost) belki Almanya’yı israil’e borçlu hissetiriyor, Ancak müttefikimiz Almanya masum sivillerin katledilmesine sessizliği ile kapanmayacak yaralara sebep oluyor!.

Bu sebeple; Sayın Erdoğan’ın Almanya temaslarındaki Sholtz’a ifadeleri dik duruşu ayakta alkışlanmalıdır!

Sholtz’un ifade etmeye cesaret edemediği sözlerin gazeteci kisveli bir aparat tarafından Erdoğan’a soru şeklinde sorulması sinsi bir tezgahtır.

Ancak, Sayın Cumhurbaşkanımız vakur ve dik duruşu Türk milletningögsünü kabartmıştır.

Sayın Erdoğan’ın Goodevening, Goodnight! Sözleri İnsanlık ölürken uyuyor numarası yapan dünyaya karşı “Eyvallah! Siz uyuyun” mesajıdır….