Siyasette başarının sırrı, kibir ve gururdan rafine bir karakter olabilmekte…

Politika yapacakların rakiplerinden önce kendi sırtını yere getirmeleri gerek.

Kurulduğu günden bugüne girdiği her seçimi kazanan AK Parti’nin farkı, değişimi ve heyecanı yönetebilmesinde saklı.

Kişisel hesapların ortak hedeflerin önüne geçmemesinde hiç şüphesiz karizmatik lider etkisi de yadsınamaz.

Dün bir kez daha AK Parti’de şahsi hesaplardan çok ortak hedefe koşma motivasyonuna şahit olduk.

14 ve 28 Mayıs’tan istediğini alan AK Parti, önümüzdeki yerel seçimlere doğru da değişimi ve motivasyonu ustaca yönetiyor.

Kurban Bayramı vesilesiyle dün AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma programı, yoğun katılımla gerçekleşti.

Mevcutlardan geçmiş dönemde emeği geçenlere parti teşkilatlarında yer almış isimlerin çoğu oradaydı.

AK Parti’de Genel Başkanvekilliği görevine getirilen Efkan Ala, önceki kabinenin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,  Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Başkanı Davut Gürkan, il ve ilçe yöneticileri programdaydı.

Cumhur İttifakı temsilcileri de törene katıldı.

Törenin açılışında konuşan İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti’nin Bursa’da yatırım ve hizmet üretmeye devam ettiği projelerle örnekledi.

Tek mahcubiyetlerinin hızlı tren konusunda olduğunu belirten Başkan Gürkan, orada da 2024 sonu itibarıyla test sürüşlerinin başlanacağını duyurdu.

Yerel seçimlere kadar teşkilatlarda değişiklik olmayacağını açıklayan Başkan Gürkan, özellikle Kuzey Otobanı projesinin altını çizdi ve tamamlanırsa Bursa’ya değer katacağını vurguladı.

***

Gürkan’dan kürsüyü devralan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da belediye olarak gerçekleştirdiği projelerden örnekler verirken temmuz ayının açılışlarla dolu geçeceğini söyledi.

Başkan Aktaş, 19 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak önümüzdeki yerel seçimlerde de kendisine ne görev verilirse verilsin bayrağı daha yukarlara taşımak adına canla başla çalışacağının sözünü verdi.

***

Seçimde oluşturduğu dinamizm ve heyecanla il teşkilatında kısa sürede kabul gören ve sevilen eski Bakan Mustafa Varank, salondan en yoğun alkış alan isimdi.

Kürsü konuşmasında yerel seçimlerin önemine değinen Varank; parti teşkilatlarına seslendi: “Nilüfer, Mudanya ve Gemlik’i CHP zulmünden kurtaralım.”

Bursa’ya en iyi hizmeti kim yapacaksa vatandaşın onu seçmesi gerektiğinin altını çizen Varank, AK Parti belediyeciliğinin temelinde halka hizmet olduğunu ifade etti.

Türk siyasetinde Recep Tayyip Erdoğan’ın değişimin öncüsü olduğunu savunan ve son seçimler sonrası yapılan görevlendirmelerle bunu açıklayan Varank, “Satranç ustası bir liderimiz var” dedi.

Muhalefetin aldığı seçim yenilgilerine rağmen yerinde saydığını söyleyen Varank, önümüzdeki dönemde Bursa’nın siyasetteki ağırlığının daha da artacağını vurgularken “Efkan abimiz ile birlikte Bursa’da önemli ve farklı projeler hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Varank’ın tevazuu takdir topladı.

***

Protokol sırasıyla en son sözü söyleyen AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ise kendisine verilen görevin aslında Bursa’ya verilmiş olduğunu ve bunun teşkilatların başarısı sayıldığını dile getirdi.

Ala’nın başarının kaynağını tabana yayması alkış aldı.

Efkan Ala, 14 ve 28 Mayıs’ta milletin Erdoğan’a verdiği desteği vurgularken seçim süreci boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir takım kumpas ve karalamalar içinde olanların seçimden sonra da devrede olduğunu söyledi.

Son günlerde bir uluslararası haber ajansının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan üzerinden yaptığı manipülatif haberi eleştiren Efkan Ala; haberin kendi kendisini yalanladığını, başlığın ayrı içeriğin ayrı olduğunu, manipülasyon ürünü olduğunu belirterek “Bu habercilik değil tetikçiliktir” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin bu tür operasyonlara karnının tok olduğunu vurgulayan Efkan Ala, Türkiye Yüzyılı için önümüzdeki 5 yılın büyük fırsatlar arz ettiğini belirtti.

***

Merinos AKKM’nin açık terasında gerçekleştirilen törende vatandaşın seçilmiş seçilememiş tüm siyasi isimlere yaklaşımı dikkat çekti.

Üç dönem kuralına takıldığı için milletvekili listesinde yer alamayan eski Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na da vatandaşın ilgisi vardı.

Önümüzdeki yerel seçimlere doğru milletvekili listelerindeki değişimin belediye başkanlıklarında yaşanıp yaşanmayacağı bilinmez ama görünen o ki AK Parti, Bursa’da ortak hedefe adına ekip olmayı başardı.

Saygılarımla…