1977’de bir hatip radyo konuşmasında hatırlayabildiğim kadarıyla şöyle diyordu: ‘Şu dünyada İslam’ı hayatımızda tatbik etmeden yaşarsak yükseliyorum derken alçalırız, toparlanıyorum derken dağılırız’.
***
Bir Müslüman günahlara devam ederse ibadetlere olan gayreti söner, başta namazdan kaçar. Bir Müslüman Rabbinin emirlerine koşar, günahlardan kaçarsa günah işlemeye tenezzül etmez.
***
Üzüm pekmezini içersen kanını kuvvetlendirip kendine gelir ve aklını kullanıp hayırlı işlere imza atarsın. Yok eğer üzümden yapılan şarabı çok içersen aklını uyutup kendinden geçer ve insanlığından çıkıp felaketlere imza atarsın.
***
Öyle insanlar vardır ki, ona gönül de verirsin ömür de. Öyle felaket insanlar da vardır ki, ondan dünyada da kaçılır ahirette de. Hep bilek gücünü kullanıp yıprandık. Oysa beden gücünün yanında zihin gücünü de beraber kullanabilmeyi başarabilseydik her yönden farklı olurduk.
***
Seninle aşmak istediğin hedefin arasında bir dağ vardır. Ondan daha büyük bir engel daha vardır ki, karşındaki dağı aşmaya karar verebilmektir. Karar verdikten sonra insana ne dağ dayanır ne hedef.
***
Tarihte muvaffak olmuş, tarihe iz bırakmış şahsiyetler vardır hepimizin bildiği. Tarık Bin Ziyad’dan tutun da Edison’a kadar. O’nlar önce zihinlerindeki engelleri aşmış sonra da dış engelleri ortadan kaldırıp hedeflerine ulaşmışlardır.
***
Bir kimse gerek ruhen gerek bedenen çok sıkışırsa veya sıkıştırılırsa, o kimseden mantıklı bir söz ve hareket beklenemez. Hem erkek hem kadın için geçerlidir. Akıllı kimse eşini üzemez.
***
Duygusu dar olanla evlenmek insanı çabuk yıpratır. Ufku geniş olup lütfu ilahi eşi de kendisine uyarsa uzun ömürlü olurlar. Toplumumuzda her ne kadar önemi anlaşılmasa da eş ve meslek seçimi insanın hayatıdır.
***
Kadere tam inanan insan zorluklara göğüs gerip hayat maratonunu fırsata çevirebilir. Fakat kadere tam inanmayan, zorluklar karşısında güçlü kalamayıp pes edenler hayatı felakete çevirebilirler.
***
Bu dünyada ne yazık ki dostlar yardım etmez, destek olmaz. Başkaları halini sormaz, bu hayatta hep yalnızsındır. O nedenle vakitlerini iyi değerlendir, kendini geliştir. İyi bir sosyal çevren olsun ve kendine yetmeyi bil.

SON SÖZ
Nehrin kenarındaki toprak parçalarının irtibatı köprü veya yer altı tünelleridir. İnsanlar arasındaki gönül köprüsü ise ‘Selamünaleyküm’dür. Bu cümle Kur’ân-ı Kerîm’in on iki yerinde geçer.