Üzerinden 8 yıl geçti.İhanet, ateş ve kan…

252 şehit…Yüzlerce gazi…45 gün süren nöbet geceleri…

Unutuldu demek istemiyorum ama giderek yadsındı!

Sanki uçurumun kenarından dönülmemiş gibi… O kanlı gece, sanatın konusu oldu çıktı!

Fotoğrafla, belgeselle anlatıyoruz. Hatta tiyatrosunu yapıyoruz…Neden? Toplumun hafızasından silinmesin diye! Hadi diyelim bunu anladık!

Fakat halen birilerinin 15 Temmuz’u anlamakta güçlük çektiğine şahit oluyoruz.Sıradan bir kalkışma veya darbe girişimi gibi yorumlayanlar var.

Hatta tamamen kendini inkâr edercesine ‘tiyatro’ diyenler bile oldu. Ki bir kitle de bundan bayağı düzeyde etkilendi…Elbette onlar, zekâ seviyeleri ya da rabıtaları gereği mazurdur!

Ama biz, mazur olamayız.Zira 90’ların sonunda 18 yaşlarında okuduğumuz kitaplarla bu sinsi karanlığı görebiliyorduk. Onlar ise şimdi bile göremiyor!

Daha o yıllarda FETÖ denen yapılanmanın arz ettiği tehlikenin farkında idik. Tek başına “köstebek” bile her şeyi anlamaya yetiyordu…

Geçmişte AK Parti ve lideri Erdoğan’a özellikle ‘Ergenekon ve Balyoz sürecinde’ muarız olmamızın ana nedeni de bu yapının palazlanıyor olmasıydı. Sosyal medya paylaşımlarımız yerli yerinde duruyor…

Şimdilerde o günlere kıyasla aksi yönde duruşumuzun nedeni de bu yapılanmanın üstesinden başka türlü gelinemeyeceğini görmemiz kaynaklıdır. Biliyoruz ki Erdoğan’dan başkası bunları alt edemezdi.

Ekonomik, politik, sosyolojik anlamda derin yaralar ve travmalar bırakan 15 Temmuz’un en önemli kazanımı, Cumhur İttifakı oldu.

Şayet Cumhur İttifakı’nın liderlik düzeyindeki iradesi olmasaydı, Türkiye bugüne kadar o gece baş veren emperyal intikamın planının birkaçıyla daha yüzleşecekti.

Neyse ki Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli, doğrudan Türk Milleti’ni ve Türkiye’yi hedef alan binlerce yıllık intikam duygusuyla hazırlanan emperyal plana karşı durma iradesi gösterebildi…

Bundan sonra da bu irade önemlidir. Peki, neden?

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdülkadir Şahin, ‘Dünü, Bugünü ve Yarınıyla 15 Temmuz Darbe Girişimi’ başlıklı konferansta neler söylüyor: 

Darbe, cuma akşamı yapıldı, pazar günü 2 bin 850 hâkim ve cumhuriyet savcısı açığa alındı.Günümüzde FETÖ hala bitmedi ama deşifre oldukları için bir daha operasyon çekemezler… Devlet her zaman 18 yaşındadır. Türkiye Cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, köklü medeniyeti ve tarihi olan bir devlettir. Bu nedenle herkes müsterih olsun. Bu tür yapılara karşı devletin tüm organları tedbirli… Düşman her zaman düşmanlığını yapar. Önemli olan ona karşı nasıl durdurduğumuzdur.

Şahin’in de dediği gibi FETÖ hala bitmedi!Hatta gömlek ve cübbe değiştirdi. Bunu siyasette de sivil toplumda da en net örnekleriyle müşahede ediyoruz.

Ekonomik anlamda içinde bulunduğumuz sıkıntılı günlerde onların rolünü biliyoruz. İçeride ve dışarıda dezenformasyon, karalama, iftira ve kara propaganda aygıtlarını yakından takip ediyoruz.

Sosyoekonomik ve sosyokültürel olarak yürüttükleri yıpratma çalışmalarını birebir görüyoruz.

Hem Türk ve Türkiye’ye karşı küresel intikam fırsat kolluyor hem de emperyal vahşilik yeni taşeronlarını besleyip büyütüyor.

Onlar yeni şeytanlarını yeni planlarına hazırlarken biz de Ömer Halisdemir ruhunu yaşatıyoruz…

15 Temmuz’un temiz yürekli kahramanlarına saygıyla…