Evet, yazımın başlığındaki gibi herkesin bir derdi var. Bir şarkının sözlerindeki gibi, “Herkesin bir derdi var, durur içerisinde” misali. Benim derdim ayrı, seninkisi ayrı! Hepimiz neredeyse dünyanın dönen çarkının içinde buğday tanesi gibi öğütülüp un haline gelmişiz (getirilmişiz). Kapılmışız hepimiz dünya telaşesine. 
Dün ANNELER GÜNÜ idi. Benim için bir bakıma annem rahmeti rahmana kavuştuğunda bu günlerin anlamı kalmamıştı. Çünkü kıskanır oldum annesi, sığınacak limanı olanları. Anne, insanlık hayatında, bir benzeri daha bulunmayan kutsal bir varlıktır. Başka hiçbir varlık onunla ölçülemez ve ona benzetilemez. 364 gün boyunca hep bir köşede unutulan ve dün hatırladığımız ANNELER GÜNÜ! Aslında ANNE denince aklımıza sadece annemiz geliyorsa yanılıyoruz.
Çünkü sadece kendi annemiz değil, tüm anneler, anne adayları, anne olmaya heveslenenler için ANNELER GÜNÜ çok anlamlı bir gün. Ama sadece bir gün ile sınırlı olmamalı. Ben yıllardır yokluğunu hissediyorum. Eğer anne hayatta ise evlada her gün anneler günü. 
‘ANNEM’ diye kayıtlı telefon çalıyorsa veya ‘ANNEM’ yazılı telefon çaldığında karşıdan bir ses veren varsa, annenin yaşadığı evin kapısı içeriden açılıyorsa, ocağında aşı pişiyorsa, o kapının ardında sana hiç kimsenin bakamayacağı gözle bakan varsa, her derdini aynaya anlatır gibi anlatacağın birisi varsa, ne yaparsan yap, hep onun gözünde sen suçsuz ve masumsan, kendinden önce seni düşünen, senin dertlerin onun dertlerinden öncelikliyse, sevgisinden şüphe duymayacağın, seni sen olduğun için seven biri varsa o kadar çok zenginsin ki farkında bile değilsin. 
Niye mi? Yahu daha ne olsun ANNEN HAYATTA demek ki. Bundan özeli ve güzeli var mı? Bak bana. Yıllardır özlemini çekiyor, kokusu burnumda tütüyor be arkadaş.


Bir de şu açıdan bakalım. Bakalım bizim durumumuzu özetliyor mu? Yaşın, konumun, hayattaki yerin ne olursa olsun, yüreğin kanıyorsa, hiç ağlamadığın kadar çok ağlamışsan, gözyaşların gözünün ucundaysa,  her geçen gün anneni çok ama çok özlüyorsan, kalbin her daim acıyorsa, baktığın yaşlılarda anneni görüyor ve “Yaşasaydı yaşı şu olacaktı” diye hesaplıyorsan, ANNELER GÜNÜNDE sana ses vermeyen bir MEZARIN BAŞINDA DUA EDİYORSAN, neye sahip olursan ol o kadar fakirsin. 
Çünkü biliyorsun ki ANNEN YOK, SEN DE YARIMSIN. Bilmem anlatabildim mi?
Evet sevgili dostlar. Yaşayan annelerimize Allah sağlık ve huzur versin. Ebediyete irtihal eden öncelikle kendi anneme, anneanneme, babaanneme, teyzelerime ve tüm sevdiklerime ve yaşamını kaybeden tüm annelere Allah gani gani rahmetler eylesin. Üzerlerini örten toprak nur olsun inşallah. 
İşte benim için izahı mümkün olmayan ancak bu sözlerle anlatmaya çalıştığım ANNELER GÜNÜ eşim, kızlarım ve anne olan dostlarım ile geçirmeye çalıştığım bir gündü. Demek neymiş, “Herkesin bir derdi var durur içerisinde” imiş.
--------------------
O KADAR DA DEĞİL
Önceki gün gazeteci dostum ve köşe komşum Ahmet Demir’in ‘ŞOVUNUZ BİTTİYSE...’ başlıklı yazısını okudum. Sevgili Demir, seçim öncesi havada yakalayıp yerde yiyen adaylardan maalesef daha bir icraat görememesinden yakınmış.
Bana göre haksızlık etmiş! Kendi söylemi ile klasikleşmiş kaldırım, park, yol ve çöp işlerini hiç icraattan saymamış. Tabi benim gibi o da kinaye yapmış. Başkanlar koltuklarına oturalı neler yaptı dersiniz? Örneğin Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran? Koltuğu 23 Nisan çocukları gibi KOCASINA pardon EŞ BAŞKANINA devretmiş. 
Bir tarafta CHP Genel Merkezi ‘KAYIRMACILIK YOK’ diye genelge yayınlayacak bunlarda EŞ BAŞKANLIK yaparak caka satacak. Sevgili Demir, alsana bir icraat daha iyi var mı? Cevabını hemen ben vereyim.Konyaaltı Belediyesi’nin BABALAR için düzenlediği BEZ BAĞLAMA yarışması yaptı. İnanın çok önemli bir iş başardılar. Babalara beceri kazandırdılar.

Yahu bundan iyi icraat mı olur?  Hani yakın zamanda “Aman Cafer bez getir. C….tez getir” demenin Türkçesi bu. Yani ön hazırlığı.  Peki daha iyisi yok mu? Var elbette. Hani CHP Genel Merkezi’nin yayınlayacağı KAYIRMACILIK GENELGESİNİ önceden hissetmişçesine işten çıkarmalar başlamış Muratpaşa Belediyesi’nde.
Yahu bu insanları 10 yıl boyunca ÇEMİŞGEZEK BELEDİYESİ mi işe aldı da siz çıkarıyorsunuz? Ama dert başka. Büyükşehir’e aday adayı olan Ümit Uysal’ın giderayak belediyeyi borç yükü altına sokmasının üstü kapatılacak ya ondan.